A 11-a zi în Piaţa Universităţii: „Fie iarnă, fie vară, până pleci noi stăm afară” VIDEO

Protestele antiprezidenţiale şi antiguvernamentale au continuat în Bucureşti şi în ziua de luni. 500 de protestatari s-au strâns în Piaţa Universităţii, dar protestul s-a încheiat în jurul orei 22.30. Protestatarii s-au luat la bătaie din cauza unui grup de aproximativ 10 susţinători ai lui Dan Diaconescu. "Intruşii" au fost izgoniţi violent.
Romania TV
23 ian. 2012, 09:32
A 11-a zi în Piaţa Universităţii:

Update, ora 22.20: Manifestaţia zilei de luni este pe sfârşite. În Piaţa Universităţii au mai rămas doar 10-15 protestatari.

Update, ora 21.36: Aproximativ 100 de constănţeni au continuat şi luni protestele în faţa Prefecturii, solicitând demisia preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Emil Boc şi organizarea de alegeri anticipate. Manifestanţii au scandat „Jos Băsescu”, „La puşcărie”, „Demisia”, „Jos Guvernul” şi aveau pancarte pe care scria „Nu vă fie frică că Băsescu pică”, „Piticul şi chiorul au minţit poporul”, „Astăzi cu scutierii, mâine cu temnicerii”, „Ce nu aţi înţeles ? Demisia!”

Update, ora 21.34: Aproximativ 150 de persoane au strigat, luni seară, la sediul PDL din Târgu Mureş, „Boc, Boc, Boc, demisia pe loc”, „Hoţii” şi „Băsescu, dacă-ţi pasă, demisia pe masă”, în cadrul unui miting neautorizat care a durat circa două ore.

Update, ora 21.33: Aproximativ 150 de persoane, printre care şi câţiva monarhişti, au protestat, luni seară, la Timişoara, în timp ce la Oradea au ieşit în stradă în jur de 80 de persoane, mitingurile încheindu-se fără incidente.

Update, ora 21.00: Un bărbat îmbrăcat în uniformă de militar, venit de la Cluj, li s-a alăturat protestatarilor din Piaţa Universităţii, cărora le-a ţinut un discurs prin care i-a motivat să continue protestele. Militarul este cadru activ, cu grad de locotenent.

Update, ora 20.58: Aproximativ 100 de persoane au protestat, luni, pentru a zecea zi consecutiv, în centrul municipiului Ploieşti, manifestaţii scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale şi solicitând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi organizarea de alegeri anticipate.

Update, ora 20.57: Peste 50 persoane au protestat, luni seară, timp de două ore, în Piaţa Civică din municipiul Vaslui, ei aprinzând lumânări pe piedestalul statuii lui Ştefan cel Mare, cu mesajul „Aceşti ciocoi nenorociţi au băgat mulţi în mormânt”. De asemenea, lângă un os fără carne pe el, aşezat lângă statuia fostului domnitor al Moldovei, protestatarii au transmis un mesaj şi celor care nu li se alătură la manifestaţii: „Români, staţi şi dormiţi. Dacă din nou îi votaţi, acest muşchi să-l mâncaţi”.

Update, ora 20.15: Voluntari ai Crucii Roşii Argeş au împărţit ceaiuri calde celor peste 200 de manifestanţi aflaţi, luni seară, la Piteşti. La Slobozia, aproximativ 60 de persoane au protestat în faţa Prefecturii Ialomiţa cerând demisia Guvernului şi a lui Traian Băsescu.

Update, ora 20,14:
Peste 200 de arădeni au participat şi luni seară la un miting în faţa Primăriei, care a fost a noua manifestaţie de acest fel de la debutul protestelor, cei prezenţi scandând împotriva puterii şi că vor presă liberă. Mitingul celor peste 200 de arădeni adunaţi în faţa Primăriei a durat aproximativ două ore, iar printre manifestanţi s-au aflat şi lideri politici locali din opoziţie, care au lipsit de la protestele de la sfârşitul săptămânii.

Participanţii au avut unele pancarte noi, precum „Băse, dă-te prins!” sau „Ăsta nu e preşedinte că de şapte ani ne minte” şi au scandat „Băse şi cu finul lui (Gheorghe Falcă – n.r.) să se ducă dracului!” sau „Falcă nu mai spânzura, va veni şi ziua ta!”, potrivit Mediafax.


Update, ora 20.12:
O persoană în vârstă care protestează, luni seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, a fost îmbrâncită şi scoasă din mulţimea nemulţumiţilor după ce a acuzat câţiva tineri prezenţi la miting că ar fi plătiţi de PDL, transmite MEDIAFAX.

Bătrânul  care avea o pancartă cu mesajul „Afară plouă, ninge, noi de-aicea nu plecăm până vom învinge” a fost îmbrâncit şi scoas din mulţimea de protestatari după ce a acuzat mai mulţi tineri că ar fi fost plătiţi de PDL şi de deputatul Daniel Buda. Persoana respectivă era nemulţumită de banner-ul cu mesajul „Clasa politica din România ne-a distrus copilăria”, afişat de mai mulţi tineri.


Update, ora 19.43:
Un bărbat a fost luat de jandarmi.

Update, ora 19.42:
„Nu vrem ca Dan Diaconescu să ne confişte mişcarea populară”, au spus protestatarii.

Update, ora 19.39: Doi jandarmi au intervenit şi încearcă să-i scoată din piaţă pe cei care fac scandal.

Update, ora 19.30: Purtătorul de cuvânt de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru, a declarat pentru Mediafax că în toată ţara, la această oră,  sunt aproximativ 2.600 de persoane care protestează.

Update, ora 19.20: „Au venit nişte tineri cu nişte bannere pe care scria ca Antonescu şi cu Ponta să fie judecaţi, dar ei vor alegeri anticipate, ceea ce vrem şi noi. Noi nu vrem Dan Diaconescu! El este sluga lui Băsescu!”, a spus revoltat un protestatar.

Update, ora 19.15: Oamenii spun că cei izgoniţi ar fi de la Partidul Poporului. „Diaconescu nu uita, piaţa nu e Elodia!” scrie pe o pancartă pe care protestatarii se pregătesc să o incendieze în piaţă. „Nu vrem mesaje politice aici!”, au spus oamenii.

Update, ora 19.08:

Violenţe în Piaţa Universităţii. Membrii unui grup cu pancarte care nu erau pe placul protestatarilor au fost izgoniţi violent din mijlocul manifestanţilor. Este vorba despre un grup format din aproximativ 10 persoane care aveau pancarte pe care scria „Iliescu = Băsescu = Constantinescu = PCR”. Jandarmii nu au intervenit, „intruşii” fiind scoşi din piaţă fără a provoca alte violenţe.

Update, ora 19.00:

Manifestanţii scandează în continuare sloganuri împotriva clasei politice şi au bannere pe care scrie, printre altele, „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, „Jos Băsescu”, „Monarhia salvează România” „Fie iarnă, fie vară, până pleci noi stăm afară”, „Ciumpalaci din toate ţările, uniţi-vă”.

Update, ora 18.52:

Aproximativ o sută de persoane au protestat, luni, în Piaţa Victoriei din Deva şi peste o sută la Bistriţa, unde oamenii au afişat inclusiv o pancartă pe care scria că fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a ajuns „vierme”, transmite Mediafax.

La Deva, oamenii au protestat timp de două ore, având mesaje scrise pe hârtii prinse de piept şi strigând lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale.

La Bistriţa, manifestanţii au scandat „La Palatul Cotroceni cântă cucuveauna, Băsescu şi ai lui şi-au găsit beleaua!”, „Jos Oltean şi cu Zegrean!”, „Jos Băsescu!”, „Jos Guvernul!”, „Jos hoţii!”, „Nu suntem plătiţi, noi suntem uniţi!”, „Preşedinte-jucător, hai în faţă la popor!”, „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, „Anticipate, nu comasate!”, „Udrea, nu uita, suntem şi împotriva ta!”.
Ambele proteste s-au încheiat fără incidente.

Update, ora 18.30:

În Piaţa Universităţii au început să se împartă printre manifestanţi steguleţe tricolore. Participanţii la miting reafirmă hotărârea de a permanentiza protestul lor, până la demisia guvernului Boc şi a preşedintelui Băsescu.

Update, ora 18.00:

Decizia de demitere a ministrului de externe, Teodor Baconschi, nu a rezolvat problema protestatarilor din Piaţa Universităţii. Aproximativ 300 de persoane s-au adunat deja în faţa Tetrului Naţional şi peste 150 de oameni sunt pe trotuarul de vizavi, la Facultatatea de Geografie. Revendicările manifestanţilor sunt aceleaşi, demisia guvernului şi a preşedintelui Băsescu, deşi în Piaţă sunt şi afişe împotriva liderilor Opoziţiei, Victor Ponta şi Crin Antonescu. Numărul jandarmilor prezenţi la această oră în Piaţa Universităţii este mic, aproximativ 50.

Încă de la primele ore ale zilei de luni, în Piaţa Universităţii şi-au făcut apariţia câţiva protestatari. Aceştia continuă să ceară demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc.

O protestatară a afirmat că nu i se pare normal ca Traian Băsescu să se gândească să meargă la festivităţile prilejuite de Ziua Unirii, în contextul actual din ţară: „Mi se pare nelalocul lui ca Băsescu să meargă la Iaşi să sărbătoreasca Unirea, el doar întinează memoria predecesorilor, el nu a făcut decât să dezbine şi să de aducă lumea la disperare. Trebuie să împiedicăm ca Băsescu să ajungă mâine (marţi, n.r.) la Iaşi. Să facă ce? Să dea ce? Fasole cu cârnaţi? Asta mâncăm noi fără să ne dea el. Nu vrem pomană!”, a spus femeia.

Protestele în Bucureşti şi în întreaga ţară vor continua şi în această săptămână, Primăria Capitalei şi altele din ţară eliberând autorizaţii pentru mai multe acţiuni de protest.

Manifestanţii scandează în continuare sloganuri împotriva clasei politice şi au bannere pe care scrie, printre altele, „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, „Jos Băsescu”, „Monarhia salvează România” „Fie iarnă, fie vară, până pleci noi stăm afară”, „Ciumpalaci din toate ţările, uniţi-vă”.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Condimentul care stimulează metabolismul și accelerează digestia, recomandat de Mihaela Bilic: „Merge și cu carne și cu pește și cu legume și cu orez”
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. Decizia autorităților: Accesul va fi restricționat
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT! Imagini de INFARCT cu vedeta fără haine, niciodată NU ai văzut-o așa
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Piersici la grătar cu înghețată. O rețetă fabuloasă
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Anul în care se schimbă banii. Țara care trece la EURO definitiv
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
„Durere mare” Ei sunt părinții Marinei Gavril, doctorița ucisă cu sânge rece în Brăila! Primul și singurul mesaj sfâșietor pe care femeia l-a postat după ce fiica i-a fost omorâtă
substantial.ro
Sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris: Finala la 100m liber cu David Popovici în prim-plan
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?