A apărut Deltamicron, noua variantă COVID-19. Combinaţia de gene care ar putea redeclanşa pandemia COVID-19

Combinaţia de gene dintre variantele Delta şi Omicron s-a răspândit în Olanda şi în Danemarca. Oamenii de ştiinţă spun că virusul hibrid este mult mai contagios.
Filip Stan
16 mart. 2022, 20:32
A apărut Deltamicron, noua variantă COVID-19. Combinaţia de gene care ar putea redeclanşa pandemia COVID-19

A apărut Deltamicron sau Deltacron, noua tulpină COVID-19. Cercetătorii spun că este vorba despre un amestec al caracteristicilor genetice din cele două variante de coronavirus deja cunoscute.

Virusul hibrid a fost descoperit de o echipă de oameni de ştiinţă din Washington, condusă de Scott Nguyen, de la Laboratorul de Sănătate Publică (Public Health Laboratory). Expertul a observat ceva ciudat în timp ce inspecta Gisaid, o bază de date internaţională a genomului Coronavirusului, conform Mediafax.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a fost detectată în trei ţări europene – Franţa, Ţările de Jos şi Danemarca. Combină tulpinile Delta şi Omicron şi a fost denumită „Deltacron” şi are deocamdată un nivel redus de circulaţie, relatează EFE. În acelaşi timp, OMS nu respinge posibilitatea ca această impresie iniţială să fie legată de o scădere drastică a numărului de teste pentru COVID-19 în marea parte a lumii.

„Ca urmare a reducerii numărului de teste în lume ne aflăm în dezavantaj pentru a putea urmări în mod eficient noua tulpină”, a comentat la o conferinţă de presă responsabila tehnică a OMS pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove.

Ea a amintit că după doi ani de pandemie există o capacitate globală de diagnosticare şi secvenţiere genetică a coronavirusului considerabilă, la care deja se renunţă pe măsură ce pandemia se consideră încheiată sau mai puţin gravă, conform Agerpres.

Noua variantă a coronavirusului a fost raportată în Marea Britanie și este un amestec de Delta și Omicron. Experții o numesc Deltacron și afirmă că autoritățile sanitare monitorizează îndeaproape noile cazuri.

Se crede că Deltacron provine de la o persoană care a fost infectată cu tulpinile Delta și Omicron în același timp, dar nu se știe deocamdată cât de contagioasă este această tulpină sau ce tablou clinic provoacă. Agenția pentru Protecția Sănătății din Marea Britanie nu a specificat dacă primul caz de persoana infectată este unul domestic sau transmiterea s-a făcut de la un pacient care a venit în țară ca turist, scrie The Telegraph.

Citeşte şi: Deltacron, noua tulpină supermutantă coronavirusului, îi sperie pe britanici. Au fost anunţate primele cazuri de infectare

Această combinație de tulpini este posibilă într-un proces numit științific recombinare. Se întâmplă atunci când aceeași celulă din aceeași gazdă este infectată de doi viruși care apoi schimbă între ei gene.

Citeşte şi EXCLUSIV | Monica Pop aruncă bomba despre numărul ridicat de decese. „E foarte clar că nu e Omicron. Sunt lucruri pe care nu le cunoaştem”

Numele oficial al tulpinii Deltacron este BA.1 + B.1.617.2 și conține mai multe mutații care provoacă îngrijorare în rândul experţilor. Printre acestea se numără trei care ajută virusul să evite anticorpii (K417N, E484A și N440K), precum și mutația N501Y care accelerează reproducerea virusului.

 

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Municipiul din România în care se va construi o fabrică de hidrogen. Va ajuta și rețeaua de transport public și sistemul de termoficare
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
Playtech.ro
Cât costă un buncăr antiatomic, în România. Preţurile au crescut după ce românii au început să le caute
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Marele risc de la bancomat. Pericol pentru posesorii de carduri
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Andrei Perneș! Familia și prietenii sunt îngenunchiați de durere
Cancan.ro
Poza din Dubai cu Gabriela Cristea care i-a REVOLTAT pe fani. Cum a apărut alături de Tavi Clonda, în DEȘERT: 'Ce penibili pot fi!'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Anunț pentru românii cu cont la bancă. NU vor primi toți banii înapoi. Statul a pus limită
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Studiu: Diabetul zaharat de tip 2 poate fi inversat prin reducerea rezistenței la insulină
MediaFlux
Episcopia care organizează ”MISS CIMITIR”. Cine câștigă concursul
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ana-Maria Trăsnea, românca ce vrea un loc în Bundestag: O nouă șansă la alegerile din Germania