A apărut prima platformă de meditaţii online din România. Elevii sunt la un click distanţă de toate informaţiile de care au nevoie

Veștile bune în educație încep din sectorul privat: s-a lansat Tootor.ro – Prima platformă de meditații online din România care adună cei mai buni profesori într-un singur loc, ușor de accesat, de oriunde te-ai afla.
Filip Stan
16 nov. 2021, 09:51
A apărut prima platformă de meditaţii online din România. Elevii sunt la un click distanţă de toate informaţiile de care au nevoie
  • Prima platformă de meditații online din România
  • Performanța în educație, mai accesibilă ca oricând
  • Contextul național: 1 din 3 elevi din România apelează la meditații
  • Piața globală a meditațiilor: 98,1 miliarde $, creștere de 8,3% pe an

 

Cei care și-au dorit să fie martorii redefinirii educației, dar și să vadă meditațiile ca pe niște procese transparente și flexibile, au, începând de astăzi, o veste bună: s-a lansat Tootor, prima platformă de meditații online din România care promite să adune în aceeași „clasă” profesori dedicați, elevi curioși și rezultate reale.

Platforma Tootor a fost creată de o echipă de tineri profesioniști cu experiență în industria EdTech, pornind de la ideea identificării, preluării și adaptării unor modele internaționale de platforme educaționale de succes, dar ajustate pieței din România. Investiția inițială a fost de aproximativ 125.000 €, pe care reprezentanții Tootor estimează că o vor putea recupera în următoarele 12 – 16 luni.

Prima platformă de meditații online din România

Tootor își propune să fie un instrument avansat și totodată ușor de folosit de profesori, părinți și elevi, fiecare având propriile beneficii. Profesorii pot crea cursuri, le pot programa conform propriului orar și ulterior, le pot susține în întregime online, folosind instrumentele de lucru specifice studiului dezvoltate pentru Tootor.

De asemenea, pentru profesori, Tootor poate înseamna o sursă legală de venituri pe lângă salariu, fără angajamente de timp minim, fără bariere geografice sau program fix, dar care se poate traduce și într-o predictibilitate a veniturilor, rapoarte și analize etc.

Pe de altă parte, pentru elevi și părinți Tootor înseamnă accesibilitate la cei mai buni profesori de oriunde din țară, plus diversitate a domeniilor și subiectelor predate. În plus, Tootor mai înseamnă plăți ușoare direct, cu cardul și urmărirea îndeaproape a performanțelor obținute într-un mod ușor, rapid, eficient și transparent.

Costina Papari, Product Manager Tootor declară: „Nu ne dorim să transformăm Tootor într-o a doua școală online. Provocarea noastră este să găsim alternative de resurse educaționale bune și canele eficiente de transmitere a acestora pentru ca elevii să se poată dezvolta separat de școală profesional, dar și personal. Să existe un loc unde aceștia să găsească și să aleagă profesorii potriviți, în funcție de nevoi și performanțe. Pe scurt, Tootor reprezintă o resursă prețioasă atât pentru elevi, cât și pentru profesori de a se dezvolta personalizat, în paralel de ceea ce oferă școala, într-un moment în care este nevoie de acest lucru parcă mai mult ca oricând.”

Performanța în educație, mai accesibilă ca oricând

Cu un slogan simpatic, Tootor sau „Prietenul de studiu” își propune să îndepărteze orice tip de bariere geografice și să ofere resurse valoroase tuturor utilizatorilor, într-un mod accesibil.

Echipa Tootor și-a concentrat eforturile pentru a crea o platformă la standarde internaționale, cu funcționalități și beneficii pentru fiecare categorie de utilizatori în parte. În această ordine de idei, Tootor își propune să intermedieze conexiunea dintre profesori și elevi, îndepărtând barierele spațiale, fluidizând informația și resursele. În același timp, Tootor reprezintă un pas important spre transparentizarea și claritatea metodelor de plată, fiind totodată o opțiune accesibilă pentru orice utilizator.

Produsul a fost testat încă de la prima versiune a prototipului, până la versiunea actuală de MVP (Minimum Viable Product), pe un grup de profesori din întreaga țară. În urma acestor teste, echipa Tootor a adaptat funcționalitățile platformei pentru a răspunde tuturor cerințelor și feedback-ului primit. Tootor urmează să fie dezvoltat continuu, conform planului strategic de produs, aducând funcționalități inovatoare, constant, cu fiecare nouă versiune adusă în piață.

În viitor, echipa Tootor își propune să dezvolte o comunitate puternică formată din profesori cu performanțe extraordinare, diversitate în ceea ce privește cursurile listate pe platformă și care să cuprindă nu doar curricula școlară, ci să acopere și nevoi personale, cum ar fi cursurile vocaționale, de profesionalizare sau de dezvoltare personală.

Pe lista planurilor de viitor se numără și atingerea unui public nou, a unui grup de cursanți reprezentat de adulți care vor să își perfecționeze anumite aptitudini precum învățarea unei limbi străine exotice sau aprofundarea unui domeniu specific precum istoria Evului Mediu. Următorul pas, mărturisesc reprezentanții Tootor, este să poată replica produsul și în afara țării, vizând, într-o primă etapă, țările vecine.

Contextul național: 1 din 3 elevi din România apelează la meditații

Lansarea platformei are loc în contextul în care 1 din 3 elevi din România apelează la meditații la cel puțin o materie, potrivit unui studiu lansat în acest an de Societatea Academică din România (SAR) și Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), alături de Friedrich Ebert Stiftung România (FES). Studiul arată că, dintre elevii care iau meditații, cei mai mulți – 80% – se pregătesc la matematică, iar aproximativ o treime la limba română sau la limbi străine. Frecvența celor care iau meditații este mai ridicată în clasele terminale, a VIII-a și a XII-a. Ierarhia motivelor invocate de elevi în favoarea meditațiilor se prezintă astfel: pregătirea examenelor naționale, faptul că nu înțeleg conținutul materiei predate la școală (inclusiv în școala online), doresc să înțeleagă mai bine materia și să obțină rezultate școlare mai bune.

Piața globală a meditațiilor: 98,1 miliarde $, creștere de 8,3% pe an

Piața globală a meditațiilor este estimată anul acesta de Fortune Business Insights la o valoare de 98,1 miliarde $. Pe baza analizelor efectuate de institutul de cercetare menționat, piața meditațiilor ar putea crește la 171,9 miliarde $ până în 2028, cu o rată de 8,3% pe an. Dintre factorii care influențează această evoluție pozitivă se numără conștientizarea importanței educației în rândul populației și creșterea nivelului competițional în rândul elevilor, pentru a intra la școli sau facultăți de top.

În plus, impactul negativ al crizei cauzate de pandemia de COVID-19 asupra sistemului educațional a fost deturnat de oportunitățile oferite de meditațiile online. Acest tip de pregătire este estimat să devină tot mai popular în perioada post-pandemică.

La fel ca și în România, și pe plan internațional subiecte precum matematica și științele sunt percepute ca fiind mai importante în pregătirea viitoarei cariere a copiilor. De regulă, un elev obișnuit poate întâmpina dificultăți în studierea anumitor materii școlare, de aici nevoia unui efort suplimentar pentru a înțelege unele concepte și a trece cu bine examenele.

DailyBusiness
Dani Oțil dă lovitura cu o nouă afacere, în 2025. Cât costă un abonament la studioul său de yoga și pilates
Spynews
Cu cine seamănă băiețeul Cristinei Cioran! Vedeta a devenit mamă pentru a doua oară cu puțin timp în urmă 
Bzi.ro
Lora a fost dată afară de la Antena 1 pe ușa din dos! Vedeta a fost umilită în ultimul hal!
Fanatik.ro
Zodiac chinezesc pentru duminică, 16 februarie 2025. Iepurele are noroc în dragoste
Capital.ro
Documentul care înseamnă Stop pentru Călin Georgescu. S-a publicat decizia CCR
Playtech.ro
Elon Musk, tată pentru a 13-a oară în secret, cu o influenceriță MAGA controversată
DailyBusiness
Ajutor de la stat pentru părinții nou-născuților în 2025. Ce sume de bani primești în primii ani de viață ai copilului
Adevarul
Adevăratele motive ale uciderii evreilor în Europa. Ce înseamnă pogrom și de la ce vine
wowbiz.ro
Victor Dorobanțu, roman care joacă în “Wednesday", vorbește în premieră despre iubita sa: “M-a abordat ea pe mine, pe social media”. Cum sărbătoresc de Ziua Îndrăgostiților
Spynews
Ce ținute poartă Alexandru Papadopol și Cristiana Luca la nunta lor! Actorul și soția lui, doi miri relaxați! | PAPARAZZI
Spynews
Locul din Europa în care a fost descoperit cel mai mare lac termal subteran din lume. Se află într-o peșteră și arată incredibil | FOTO
Evz.ro
Vine iarna în România. Anunț teribil de la ANM
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. El are 72 de ani, ea doar 24. Milionarul nu mai are nicio jenă și se afișează cu ea peste tot
kanald.ro
Cresc pensiile în România! Despre ce sumă este vorba,  când va avea loc majorarea și cine sunt beneficiarii
Cancan.ro
AMENDĂ de 1.000 lei pentru românii care locuiesc la bloc și fac această neglijență în scara blocului
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România, în ghearele Rusiei! Băsescu cutremură milioane de români: Nu am niciun dubiu
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Vicecampioana olimpică și-a arătat tatuajele și piercing-ul dintr-o zonă delicată
stirilekanald.ro
Cum se traduce numele lui Donald Trump în română? Incredibil ce poate să însemne! Așa se explică multe
substantial.ro
Zelenski propune înființarea unei armate europene la Conferința de Securitate de la München
MediaFlux
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum a arătat Bucureștiul în seara de Valentine’s Day