De ziua Unirii Principatelor, Brașovul a devenit gazda primului magazin „La Cocoș” din oraș, situat pe Șoseaua Cristianului, nr. 7, în complexul Brintex. Deschiderea a avut loc mai devreme decât ora anunțată, la 09:30, atrăgând un număr impresionant de vizitatori care au dorit să pună mâna pe produse calitative la prețuri mici.
Este al patrulea magazin La Cocoș din țară, după cele din Ploiești și București, și se întinde pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați. Investiția totală pentru acest magazin se ridică la 6 milioane de euro, dintre care 2,7 milioane de euro au fost alocate amenajării și 3,2 milioane de euro pentru stocuri.
Citește și : Cum a reușit o contabilă să fure sute de mii de lei de la o școală și o grădiniță
Iulian Nica, CEO-ul La Cocoș, a menționat că acest magazin face parte dintr-un plan extins care include deschiderea a încă 12 unități în următorii cinci ani, în orașe mari din întreaga țară.
„Acest magazin face parte din planul nostru de dezvoltare pentru următorii cinci ani, în care vom deschide încă 12 magazine noi în 8, 10 sau 11 orașe mari, cu suprafețe similare, însemnând 10.000 de metri pătrați. Revenind la Brașov, mulțumim proprietarului Brintex, care a participat și el cu un cost semnificativ de îmbunătățire a clădirii, undeva la 900 de mii de euro, adică, în total, bugetul nostru plus bugetul proprietarului se ridică la aproximativ 7 milioane de euro”, a transmis Iulian Nica pentru Bună Ziua Brașov.
Conceptul inovator al acestor magazine este că prețurile sunt atractive și că se aplică un sistem de prețuri în cascadă, care reduce costurile pe măsură ce sunt cumpărate cantități mai mari de produse. În plus, gama este diversificată și sunt incluse chiar și produse de la producători locali.
La Cocoș pune un accent deosebit pe prețuri corecte și practică o marjă de numai 10% pe fiecare produs, ceea ce le permite să ofere produse de calitate la prețuri accesibile. În plus, magazinul urmărește să reducă risipa prin limitarea numărului de produse disponibile, concentrându-se pe consumabile necesare și încercând să nu-i facă pe clienți să cumpere impulsiv.
Citește și : Auchan introduce magazinul-concept ATAC Hiper Discount în București. Prețurile alimentelor sunt mult mai mici
„Clientul mai are și posibilitatea să se limiteze în cumpărături, pentru că numărul de produse din magazin nu depășește 10.000 de produse. Noi aducem acele 10.000 de care oamenii au nevoie. Noi nu punem în plus produse sub forma unei capcane – am sau nu am nevoie, cumpăr. Oamenii sunt tentați să cumpere atunci când văd. Încercăm să ne limităm la un număr de produse în proporție 80% consumabil, să nu arunci nimic din ce ai cumpărat”, mai precizează Iulian Nica.
Magazinul din Brașov a creat 160 de locuri de muncă, depășind necesarul inițial de angajați, iar pe viitor, în funcție de cererea locală, ar putea fi angajate încă 100 de persoane.