A cincea zi de război în Ucraina. Bombardamente în Harkov chiar în timpul negocierilor de pace. Oficial ucrainean: „Sunt zeci de morţi şi sute de răniţi”. FOTO şi VIDEO

Harkov, al doilea cel mai mare oraş din Ucraina, a fost bombardat chiar în timp ce, în Belarus, au loc negocieri dure pentru restabilirea păcii. În cadrul negocierilor, Ucraina solicită instituirea imediată a unui armistiţiu şi retragerea forţelor militare ruse de pe teritoriul său, se arată într-un comunicat al biroului de presă al preşedintelui ucrainean.
Oana Anghel
28 feb. 2022, 15:11
A cincea zi de război în Ucraina. Bombardamente în Harkov chiar în timpul negocierilor de pace. Oficial ucrainean:

A cincea zi de război în Ucraina. Chiar în dimineaţa negocierilor, Rusia a reluat bombardamentele asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov. Încă din zorii zilei, au putut fi auzite mai multe explozii în capitala ucraineană Kiev şi în oraşul Harkov. A fost lovită și o localitate aflată în apropierea capitalei, unde o rachetă a distrus un bloc de locuințe. Mai multe obuze au căzut, luni, în jurul prânzului, în zone rezidențiale.

Un tir de artilerie rusesc a lovit orașul Harkov, în apropierea unui centru comercial, asta după ce, cu doar o jumătate de oră înainte, o bombă lansată de un avion de luptă rusesc a provocat o explozie.

Harkovul tocmai ce a fost atacat intens cu artilerie, sunt zeci de morți și sute de răniți. Acest coșmar trebuie să-l vadă toată lumea”, a declarat Anton Gerashchenko, adjunct al ministrului de Interne ucrainean.

Imagini difuzate pe rețelele de socializare arată un bombardament masiv în centrul orașului. Numărul total al victimelor în rândul civililor nu este cunoscut cu precizie. Se vorbește despre aproximativ 200 de morți, dintre care 16 ar fi copii.

Citeste si Discuţie şocantă între un soldat rus şi mama lui, făcută publică după moartea acestuia: „Mi-e frică, trebuie să-i atacăm pe toţi, chiar şi pe cei paşnici. Se aruncă sub vehiculele noastre şi ne numesc fascişti”

Site-urile mai multor publicaţii ruseşti, atacate de hackeri

Tot în jurul prânzului, site-urile mai multor publicații rusești au fost atacate de hackeri, care au lăsat un mesaj pentru cetățenii ruși. „Vă îndemnăm să opriți această nebunie, să nu vă trimiteți fiii și soții la moarte sigură”, se arată în mesajul care a apărut simultan pe pagina publicațiilor TASS, Kommersant, Izvestia, Fontanka și alte publicații din Rusia.

La rândul său, Kievul rezistă eroic în faţa invaziei inamice. Aici, sunt ridicate baricade în jurul instituțiilor strategice, iar forțele armate continuă să detecteze sabotori, a anunţat primarul orașului, Vitali Kliciko.

Kievul continuă să se apere. Forțele noastre militare, de aplicare a legii și de apărare continuă să detecteze și să neutralizeze grupurile de sabotori care se află în oraș. În Capitală se ridică baricade în apropierea întreprinderilor și instituțiilor strategice. Au fost din nou ciocniri pe timp de noapte. Luptătorii noștri, în special din Forțele de Apărare, au neutralizat și capturat mai multe grupuri de sabotaj”, a adăugat el.

Kliciko le cere locuitorilor să respecte interdicția de a ieși din casă şi face apel la oameni să-și părăsească locuințele doar pentru a merge în adăposturi, dacă pornesc sirenele de alarmă.

Citeste si Răsturnare de situaţie. Militarii de pe Insula Şerpilor sunt în viaţă şi în captivitate

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!