A doua tranșă de vaccin AstraZeneca sosește astăzi în România. Cele 37.800 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Brașov și Constanța, după cum urmează: Centrul Regional de Depozitare Brașov: 19.800 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 18.000 doze.
Citește și: Top 10 cele mai frecvente întrebări despre vaccinare. Ce trebuie să ştiţi înainte şi după imunizare
Totodată, la Centrul Național de Național de Depozitare București vor rămâne în stoc 54.600 de doze, care vor fi distribuite cabinetelor de vaccinare active la nivelul capitalei, destinate vaccinării
persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, cu vârste cuprinse între 18-55 de ani. În cabinetele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și din tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.
Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de
frig, la temperatura de +2 – +8 grade Celsius.
La ora 10.30, în platforma dezvoltată de STS s-au programat peste 100.000 de persoane pentru vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca. Mai exact 50.978 femei și 49.022 bărbați. Ora exacta la care s-a ajuns la 100.000 de programări este 10.27.
Este ziua cu cele mai multe programări pentru vaccinul COVID de la debutul campaniei de vaccinare din România, mai exact 9.323 programări. Platforma a înregistrat 3,6 milioane de accesări, iar în ora de vârf, 12-13, au fost 470.000 de accesări.
A doua tranșă de vaccin AstraZeneca sosește astăzi în România. Info Background:
Programarea pentru AstraZeneca a început în data de 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie. Reamintim că, pentru gestionarea cu eficiență a procesului de vaccinare la nivel național, Comitetul
Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat și transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condițiile și modul de stocare, depozitare, transport și distribuție, cu asigurarea lanțului de frig, monitorizarea reacțiilor, precum și managementul stocurilor și al pierderilor.