A explodat piața imobiliară din România. În ce oraș au crescut cel mai mult prețurile locuințelor

Potrivit specialiștilor, piața imobiliară din România a înregistrat o creștere de 14% în octombrie comparativ cu aceeași lună a anului trecut, conform celor mai recente date de pe Storia. Tot luna trecută, au fost cu 53% mai multe interacțiuni între vânzători și cumpărători, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2023.
Alina Costache
04 nov. 2024, 20:14
A explodat piața imobiliară din România. În ce oraș au crescut cel mai mult prețurile locuințelor
Piața imobiliară din Brașov a înregistrat o creștere de 21%

Piața imobiliară din România a crescut semnificativ. „Luna octombrie a adus un record istoric de contactări pe platforma noastră – un indicator important al interesului ridicat atât pentru apartamente, cât și pentru case și spații comerciale. Acest nivel crescut de interacțiuni între vânzători și cumpărători reflectă încrederea și dinamismul pieței, iar noi vom continua să sprijinim aceste conexiuni și totodată transparența în tranzacțiile imobiliare”, a declarat Monica Dudău, Senior Marketing Manager Storia & OLX Imobiliare.

Citește și: Prețurile apartamentelor din România vor scădea cu peste 50%. Bula imobiliară se va sparge în următorii doi ani. Radu Georgescu: „Cum poți să spui că apartamentele în România sunt ieftine?”

Piața imobiliară din Brașov a înregistrat o creștere de 21%

În București, în luna octombrie, prețul mediu pentru vânzarea apartamentelor noi și vechi a fost de 1.910 euro/metru pătrat, cu 16% mai ridicat față de octombrie 2023. Apartamentele vechi sunt, în medie, mai scumpe cu 17% față de aceeași lună a anului trecut, având un preț de 1.987 euro/metru pătrat. Apartamentele noi se găsesc la un preț mediu de cerere de 1.803 euro și sunt cu 11% mai scumpe față de aceeași lună a anului trecut.

În Cluj Napoca, pprețurile medii pentru apartamentele noi și vechi din Cluj-Napoca au fost de 2.893 euro/metru pătrat (în creștere cu 15% în octombrie 2024 vs. 2023). Prețul mediu de cerere pentru un apartament nou a fost de 2.905 euro/metru pătrat, cu 15% mai ridicat comparativ cu luna octombrie 2023. Apartamentele vechi din Cluj-Napoca au avut un preț mediu de cerere de 2.879 euro/metru pătrat, cu 15% mai ridicat comparativ cu aceeași lună a anului anterior.

În Iași, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi din Iași a fost de 1.660 euro/metru pătrat. Apartamentele noi au înregistrat, în octombrie, o creștere medie de preț de 13% comparativ cu anul anterior, ajungând la 1.613 euro/metru pătrat, în timp ce apartamentele vechi au înregistrat o majorare de 20%, comparativ cu luna octombrie 2023, având un preț de 1.709 euro/metru pătrat.

În Timișoara, în luna octombrie, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi din Timișoara a fost de 1.696 euro/metru pătrat. Prețul mediu pe metru pătrat pentru apartamentele noi de vânzare a fost de 1.692 euro, cu 10% mai ridicat față de aceeași lună a anului 2023. La apartamentele vechi se observă o creștere de 13%, acestea ajungând la un preț mediu de cerere de 1.697 euro/metru pătrat.

În Brașov, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi din Brașov a fost de 2.074 euro/metru pătrat. Astfel, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi din Brașov a ajuns la 2.068 euro/metru pătrat, cu 7% mai ridicat față de cel din luna octombrie 2023. Prețurile apartamentelor vechi au crescut mai accelerat, cu 21% față de aceeași lună a anului trecut, ajungând la o medie de 2.044 euro/metru pătrat, înregistrând cea mai mare creștere.

DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Horoscopul florilor, realizat de Mihai Voropchievici. Partea a treia: nativii care nu pot fi deloc controlați
Capital.ro
Doliu la Antena 1! Tragedia a lovit lumea televiziunii. S-a stins după aproape 30 de ani de carieră
Playtech.ro
Ne aşteaptă vremuri grele! Ce se întâmplă, în România, după taxele lui Trump. Analiza îngrijorătoare a unui profesor de economie
DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Adevarul
Criza politică dă de pământ cu economia României. La ce se așteaptă experții anul acesta
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Un nou trend pe TikTok. A ajuns mai popular ca ciocolata Dubai
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
Cum va fi vremea de Paște și de Florii. Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza meteo
Cancan.ro
Cu cât a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Cluj-Napoca! Românii au crezut că este o eroare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut cea mai iubită cântăreață de muzică populară. Niciodată nu va fi uitată de români
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Viitorul președinte al României! Candidatul surpriză de pe primul loc!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Scenarii alternative pentru România după alegerile prezidențiale din 2025 (partea I)