Scandal amoros la Iaşi: A flirtat cu studenta de nota 3 şi a rămas fără catedră după ce a promovat-o

Condamnat şi mătrăşit de la catedră. Curtea de Apel Iaşi a pronunţat decizia definitivă în dosarul conferenţiarului Constantin Petrovici. Acesta a fost declarat nevinovat pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi trafic de infruenţă, însă condamnat pentru fals. În privinţa negocierilor cu tentă sexuală, totul a fost considerat „un flirt“.
Iulian Tudor
06 nov. 2018, 08:49
Scandal amoros la Iaşi: A flirtat cu studenta de nota 3 şi a rămas fără catedră după ce a promovat-o

Deşi îşi punea speranţe în sentinţa definitivă din dosarul în care i s-au adus acuzaţii cu tentă sexuală, conferenţiarul universitar Constantin Petrovici a avut parte de o surpriză la finalul procesului, scrie zdi.ro. Curtea de Apel Iaşi a menţinut în parte sentinţa de achitare a primei instanţe, însă nu şi în ceea ce priveşte acuzaţia de fals intelectual, pentru care Petrovici a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. În plus, judecătorii i-au impus lui Petrovici şi interdicţia de a ocupa funcţia de cadru didactic pe o perioadă de doi ani.

Citeşte şi Fantezii sexuale. La ce visează femeile şi bărbaţii

„Desfiinţează menţiunea falsă de la poziţia 4 din cuprinsul înscrisului denumit «Catalog de examen, Disciplina – Didactica activităţilor matematice pentru învăţământul preşcolar, an de studiu: 2, grupa 2, seria PIPP, semestru 4, an universitar 2014 – 2015», privind pe Băluţ V. Anca, respectiv: «Nota 5, Modificat în data de 17.06.2016»”, au mai stabilit judecătorii.

În schimb, acuzaţiile de folosire a funcţiei în scop sexual şi trafic de influenţă nu au fost confirmate nici de Curtea de Apel Iaşi, care a dispus achitarea conferenţiarului pentru ele.

Constantin Petrovici a fost denunţat de Anca Băluţ în 2016, pe când tânăra învăţa la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. În calitate de primă instanţă, Tribunalul Iaşi motiva că acuzaţiile de trafic de influenţă şi folosirea funcţiei în scop sexual nu îmbracă formă penală, dispunând achitarea. În motivare se menţiona că studenta ar fi făcut în faţa judecătorilor o serie de declaraţii pe care nu le-a mai susţinut şi în faţa procurorilor.

„Astfel, martora arată că, după ce a avut un curs întreg cu inculpatul în calitate de profesor, după ce a obţinut nota 3 în urma examenului scris şi a avut un schimb de mesaje cu acesta, niciodată nu a avut impresia că inculpatul ar fi urmărit să obţină favoruri sexuale de la acesta. Mai mult, după ce inculpatul i-a precizat că nu poate face nimic, martora a fost cea care a sugerat că ar face orice, şi tot ea arată că a încercat să-i ofere bani inculpatului, şi acesta a refuzat”, se arăta în motivare.

În acelaşi document se mai arăta că discu­ţiile dintre cei doi nu „au depăşit caracterul de flirt”, şi nu s-a ajuns astfel la nicio acţiune de pretindere a unor favoruri sexuale din partea universitarului.

„Insistenţa martorei, după ce a primit nota, a fost cea care a determinat reacţia inculpatului. Între inculpat şi studentă nu au existat, în perioada celor trei ani de studii, alte relaţii decât cele normale, regulamentare, statutare, existente între studenţi şi cadrele didactice din învăţământul superior”, se mai arată în motivare.

Cât priveşte capul de acuzare de fals, pentru care Tribunalul dispunea de asemenea achitare, judecătorii motivau: „Nota reală, rezultată în urma unei noi evaluări a tezei, de către titularul disciplinei este 5, dovadă fiind, pe de o parte, aprobarea dată studentei de către conducerea facultăţii, de a se înscrie la examenul de licenţă, iar pe de altă parte inexistenţa unor probe din care să rezulte că această notă nu reflectă evaluarea corectă a tezei în cauză. Aşa cum rezultă chiar din declaraţia martorei B.A., acesta a arătat că la acest moment a terminat facultatea (n.r. – 2017) şi şi-a luat diploma, nota rămânând 5. În consecinţă, nota nu a fost contestată, nu s-a dovedit că nota primită nu reflectă realitatea şi nici nu s-a dovedit că în realitate nota ar fi 3. Numai în această situaţie s-ar putea vorbi despre o infracţiune de fals intelectual”, motivau judecătorii.

Curtea de Apel Iaşi, se pare, nu a fost de acord cu aceste argumente, rămând de văzut care va fi motivarea acestei instanţe pentru condamnarea conferenţiarului. Ieri, acesta nu a putut fi contactat pentru a comenta sentinţa.

Spynews
Scandal uriaș acasă la Ionel Ganea! Polițiștii ar fi intervenit de urgență, după ce fostul atacant și-ar fi bătut un vecin
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Țeapa pe care românii o dau din ce în ce mai des în Turcia. Turiștii veniți în vacanță s-au săturat
Capital.ro
Cutremur în TV. Demisie de răsunet la „Neatza cu Răzvan și Dani”. Marea vedetă a spus adio
Playtech.ro
Ultima oră! Celebrul rapper a murit la 34 de ani. Fanii, în DOLIU!
DailyBusiness
Intrarea totală în Schengen a României ar putea sta în mâinile noilor alegeri din Austria
Adevarul
Denumirea Transnistria, interzisă de regimul de la Tiraspol și asociată cu fascismul, stârnește îngrijorări în rândul experților
Spynews
Exclusiv! Primele declarații ale Adrianei Simionescu despre despărțirea de soțul ei, Nicu. Fiica lui Adrian Minune spune că NU divorțează de tatăl fetiței sale
Spynews
EXCLUSIV! Primele declarații ale lui Cristian Costin de la Insula Iubirii despre relația de dragoste cu Justyna Gradek, fosta lui Alex Bodi! Unde s-au cunoscut cei doi. Au bifat deja o vacanță împreună
Evz.ro
Motivul pentru care Mihai Găinușă nu a mers la Asia Express cu soția sa
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
Aroganță uriașă a milionarilor Dedeman! Frații Pavăl au cumpărat un hotel de lux în Albii Elvețieni. Imagini fantastice cu proprietatea veche de 150 de ani
kanald.ro
„Era lumina familiei” O fetiță de 6 ani a murit în mod tragic în timp ce se dădea în leagăn. Cum s-a produs tragedia
Capital.ro
Adio, maestre! Românii îl plâng pe marele cântăreţ. A murit mult prea devreme
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
Scădere în popularitatea lui Putin pe fondul ofensivei ucrainene în provincia Kursk
MediaFlux
TAXĂ pentru HAINE. Vom plăti mai MULT pentru ÎMBRĂCĂMINTE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...