A fost găsit anticorpul care poate distruge toate tulpinile coronavirusului. Descoperirea care ar putea pune capăt pandemiei

Oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Medicină a Universităţii Washington din St. Luis au identificat un anticorp ce neutralizează în mod eficient aproape toate variantele cunoscute ale coronavirusului. Această descoperire ar putea pune punct pandemiei care a făcut milioane de victime.
Filip Stan
11 oct. 2021, 09:40
A fost găsit anticorpul care poate distruge toate tulpinile coronavirusului. Descoperirea care ar putea pune capăt pandemiei

A fost găsit anticorpul care poate distruge toate tulpinile coronavirusului. Descoperirea uluitoare a fost făcută de cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Washington din St. Louis.

A fost găsit anticorpul care poate distruge toate tulpinile coronavirusului

Oamenii de ştiinţă de peste Ocean au făcut noi studii care indică faptul că trei variante noi, cu răspândire rapidă, ale virusului care provoacă COVID-19 pot sustrage anticorpii care acționează împotriva formei originale a virusului care a declanșat pandemia.

Cercetătorii au testat capacitatea anticorpilor de a neutraliza trei variante de virus în laborator. S-au făcut teste ale anticorpilor din sângele șoarecilor, hamsterilor și maimuțelor care fuseseră vaccinaţi cu un ser experimental COVID-19

De asemenea, oamenii de ştiinţă au testat tulpinile împotriva anticorpilor din sângele persoanelor care s-au recuperat de la infecția cu SARS-CoV-2 sau au fost vaccinați cu vaccinul Pfizer.

Tulpina britanică ar putea fi neutralizată cu niveluri similare de anticorpi necesari pentru neutralizarea virusului original. Dar celelalte două variante au necesitat de la 3,5 la 10 ori mai mult anticorp pentru neutralizare.

În timpul experimentelor făcute pe şoarecii de laborator, oamenii de ştiinţă au descoperit un anticorp rezistent la toate variantele Covid.

Citeşte şi Femeile păstrează mai mulţi anticorpi decât bărbaţii. Adrian Marinescu: „Bărbaţii fac mai des forme severe decât femeile”

Coronavirusului foloseşte proteină spike pentru a infecta o celulă

Deoarece fiecare variantă de virus a avut mai multe mutații în gena spike, cercetătorii au creat un grup de viruși cu mutații unice, astfel încât să poată analiza efectul fiecărei mutații. Cea mai mare parte a variației eficacității anticorpilor ar putea fi atribuită unei singure modificări a aminoacizilor în proteina spike.

Modificarea a fost numită E484K şi a fost găsită în variantele B.1.135 (Africa de Sud) și B.1.1.248 (Brazilia), dar nu și B.1.1.7 (Marea Britanie). Varianta B.1.135 este răspândită în Africa de Sud, ceea ce ar putea explica de ce unul dintre vaccinurile testate la oameni a fost mai puțin eficient în Africa de Sud decât în ​​SUA, unde varianta este încă rară, a spus cercetătorul Diamond, potrivit EVZ. 

Cu ajutorul receptorilor RBD, acesta se atașează la receptorul ACE2 și, prin el, se deplasează prin corpul uman. O modalitate de a combate virusul este de a opri proteina spike să se lege la ACE2. Acest lucru poate fi realizat, în special, prin așa-numiții anticorpi neutralizanți.

„Anticorpii nu sunt singura măsură de protecție; alte elemente ale sistemului imunitar pentru a compensa rezistența crescută la anticorpi. Acest lucru va fi stabilit în timp, epidemiologic, pe măsură ce vedem ce se întâmplă pe măsură ce aceste variante se răspândesc. Vom vedea reinfectii? Vom vedea că vaccinurile își pierd eficacitatea și apare rezistența la medicamente? Sper ca nu. Dar este clar că va trebui să analizăm continuu anticorpii pentru a ne asigura că aceștia funcționează în continuare, pe măsură ce apar noi variante și se răspândesc și pot regla strategiile noastre de vaccin și anticorpi”, a mai spus expertul, potrivit source.wustl.edu.

Citeşte şi Vaccinul Moderna produce mai mulți anticorpi în cazul acestei categorii de vârstă. Descoperirea oamenilor de știință

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Locul de muncă din România cu doar patru luni de program. Angajații primesc salariul tot anul
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Bancnota veche de 500 de lei care se vinde cu bani mulți în 2025. Ce o face atât de specială
Capital.ro
Mașinile, interzise de la circulație noaptea. Se aplică între 22:00 și 06:00. Decizie în România
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Trump vrea să retragă 20.000 de soldați din Europa. Pentru cei care rămân ar dori o contribuție financiară din partea țărilor europene
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Omleta inedită cu care Andreea Bălan își răsfață familia. Fetele ei o adoră și se gătește diferit față de cea clasică
Spynews
Elev român, admis la Stanford: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține parcursul lui Filip Bușcu, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
Evz.ro
Mare lovitură dată de prințul William. O strategie câștigătoare
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”
Cancan.ro
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
A renunțat complet. Călin Georgescu, în stare de șoc: Am încheiat, nu-mi bat joc de mine!
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Român eliberat de teroriștii Houthi, în siguranță în Bulgaria
MediaFlux
CUTREMUR în POLITICA din ROMÂNIA! RĂSTURNARE MAJORĂ privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! AU DECIS!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Avantajele Revolut dispar unul câte unul: băncile locale vând euro mai ieftin