A fost lansat ghidul „Eu Aleg” pentru elevii din Sectoarele 4 și 6

Marți, 17 septembrie, respectiv miercuri, 18 septembrie, a fost lansat ghidul "Eu Aleg", o resursă educațională inovativă, conceput de Asociația Maxwell Romania pentru a ghida elevii în călătoria lor de dezvoltare personală. Ghidurile au fost create pentru a fi folosite în școli, vor fi distribuite gratuit și sunt menite să servească drept resurse valoroase atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.
Alina Costache
18 sept. 2024, 18:37
A fost lansat ghidul

Din dorința de a susține educația și viitorul tinerilor, Asociația Maxwell România, cu acordul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, cu sprijinul Inspectoratelor Școlare din Sectoarele 4 și 6 și cu susținerea Primăriilor Sectoarelor 4 și 6, dar și al companiei Apa Nova București, a lansat ghidul „Eu Aleg”. Evenimentele au avut loc în zilele de marți și miercuri, 17 și 18 septembrie, la Liceul Tehnologic Adventist „Ștefan Demetrescu”, respectiv Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din București, marcând un pas semnificativ în promovarea dezvoltării personale și a leadership-ului în rândul elevilor.

În unele domenii din viețile noastre nu avem de ales. Nu alegi unde și când te naști. Dar viața ta este modelată de alegerile pe care le faci. Deși nu poți merge în trecut pentru a crea un nou început, oricine poate începe de acum să creeze un nou final.” (John Maxwell)

Ghidul „Eu Aleg” este o resursă educațională inovativă, concepută pentru a încuraja și a ghida elevii în călătoria lor de dezvoltare personală și socială. Lansarea acestui ghid este un moment cheie în misiunea Asociației Maxwell România de a construi un viitor de succes pentru tinerii din România.

În ultimii trei ani, Asociația Maxwell România a organizat peste 5.000 de sesiuni de dezvoltare personală prin Programul MaxLeaders, implicând peste 85.000 de tineri care au urmat un curriculum structurat în 12 lecții. Inițiativa a atras și sprijinul a peste 4.500 de profesori din întreaga țară, care s-au implicat activ în proiect pentru a răspunde nevoilor și preocupărilor elevilor.

Asociația Maxwell, în parteneriat cu 26 de inspectorate școlare, își propune transformarea ghidurilor „Eu Aleg” în manuale de dezvoltare personală, pe care intenționează să le integreze în toate școlile din România. Acest demers are ca obiectiv sprijinirea elevilor din medii defavorizate, pentru a le oferi acestora acces la resurse esențiale pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

Ne dorim foarte mult să sprijinim copiii din întreaga țară, din orice mediu, dar mai ales pe cei care provin din familii dezavantajate. Copiii care învață bine, copiii care își doresc să ajungă mai departe în viață. Noi vrem să îi susținem să se regăsească pe sine în baza talentelor și pasiunilor pe care le au, pentru a-și atingă potențialul real în viață. Ne dorim ca acest ghid să fie transformat într-un manual de dezvoltare personală pentru tineri și pe viitor să fim prezenți în toate școlile din România.”, a declarat domnul Florin Băcioiu – General Manager al Asociației Maxwell România.

Această inițiativă a luat naștere datorită eforturilor susținute de Lucian Dubălaru, consilier local la Primăria Sectorului 6 și manager regional al Asociației Maxwell care a reușit să obțină sprijinul Primăriilor Sectoarelor 4 și 6,  al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, precum și a Inspectoratelor Școlare din Sectoarele 4 și 6. Este un exemplu de colaborare între sectorul public și organizații non-profit cu scopul de a aduce schimbări pozitive în comunitate.

În 2022, am avut ocazia să cunosc Asociația Maxwell care oferă valoare oamenilor în fiecare zi. De la prima interacțiune, mi-am propus să îi conving că și comunitatea sectoarelor 6 și 4 este deschisă și receptivă la schimbare„, spune Lucian Dubalaru, Consilier local la Primăria Sectorului 6 și manager regional al Asociației Maxwell.

Asociația Maxwell România este dedicată dezvoltării noilor lideri și promovării educației pentru leadership în rândul tineretului român. Prin programele și resursele sale, asociația își dorește să îi inspire pe copii și adolescenți să devină responsabili pentru propriile vieți și să contribuie pozitiv la societate.

DailyBusiness
Intervenție DE ULTIMĂ ORĂ de la Guvern! Mii de români pot cere suspendarea ratelor
Spynews
Larisa Uță ar fi fost lovită de Alin Oprea! Fosta lui soție, declarații în lacrimi despre unul dintre cele mai dificile momente: ”Era foarte beat”
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Ce a putut să găsească un bărbat într-o cameră ascunsă din podul casei. ”Erau acolo din anii ’60”
Capital.ro
A explodat bomba despre Băsescu. Acum s-a aflat totul: EL ESTE autorul
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Se dau 100 de euro în plus la al 13-lea salariu. Iată cine sunt norocoșii
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews
Larisa Uță demontează declarațiile lui Alin Oprea, confom cărora ar fi aflat din interceptările DNA că este înșelat: ”Singurul urmărit era el”
Evz.ro
Revenire spectaculoasă la Pro TV! Vedeta a petrecut 27 de ani la pupitrul știrilor
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte de dispariție?!
Cancan.ro
Trupul neînsuflețit al Anei Maria Vasiliu, adus în țară! Soția lui Gabriel de la Puterea Dragostei, înmormântată lângă o artistă celebră
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Ce cadou a primit o badantă româncă din Italia, din partea bătrânei pe care a îngrijit-o! Nepoților femeii nu le-a venit să creadă: „M-am simțit abandonată de voi toți”
Capital.ro
Rusia a fost atacată. Victorie totală pentru Zelenski. Explozie urmată de un seism (VIDEO)
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare! Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
substantial.ro
Dentist condamnat la 10 ani de închisoare pentru agresiune sexuală și lipsire de libertate
MediaFlux
DOLIU IMENS! Toată lumea îl CUNOAȘTE pe ”Salvatore della patria”
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!