Primul Război Mondial a început pe 28 iulie 1914, iar Al Doilea Război Mondial pe 1 septembrie 1939. Potrivit Factly, există unele persoane care susţin că războaiele mondiale ar avea un număr comun – 68.
Trebuie să aduni ziua, luna, dar împarţi anul în două numere.
În cazul Primului Război Mondial, aduni 28 (ziua) + 7 (luna) + 19+14 (anul divizat) = 68.
În cazul celui de-al Doilea Război Mondial – 1 + 9 +19+39 = 68.
Interesant este că tot 68 rezultă dacă aduni la data de începere a Războiului Rusiei în Ucraina – 24 + 2 +20+22 = 68, scrie Mediafax.
Să fie aceasta dată ….ziua izbucnirii celui de-al Treilea Război Mondial?
Citește și: Rusia susţine că Ucraina pregăteşte un atac sub steag fals. Reacţie dură de la Kiev
Invazia Ucrainei de către Rusia ameninţă să fie „începutul celui de-al treilea război mondial” care ar putea duce la sfârşitul civilizaţiei, a avertizat George Soros pe 24 mai 2022. Într-un atac feroce asupra lui Vladimir Putin şi a lui Xi Jinping din China la Forumul Economic Mondial de la Davos în 2022, Soros a avertizat că regimurile autocratice sunt în ascensiune şi economia globală se îndreaptă către o Mare Depresiune.
„Este posibil ca invazia să fi fost începutul celui de-al Treilea Război Mondial şi este posibil ca civilizaţia noastră să nu-i supravieţuiască”, a spus el.
„Invazia Ucrainei nu a ieşit din senin. Lumea a fost din ce în ce mai implicată într-o luptă între două sisteme de guvernare care sunt diametral opuse unul altuia: societatea deschisă şi societatea închisă”.
Soros a declarat că Europa a răspuns bine la criza declanşată de invazia Rusiei. „Va dura mult timp pentru a stabili detaliile, dar Europa pare să se îndrepte în direcţia corectă. A răspuns invaziei Ucrainei cu mai multă viteză, unitate şi vigoare decât oricând în istoria sa”.
El a adăugat: „Dar dependenţa Europei de combustibilii fosili ruşi rămâne excesivă, în mare parte din cauza politicilor mercantiliste duse de fostul cancelar Angela Merkel. Ea făcuse acorduri speciale cu Rusia pentru furnizarea de gaze şi făcuse din China cea mai mare piaţă de export a Germaniei. Asta a făcut din Germania cea mai performantă economie din Europa, dar acum este un preţ mare de plătit. Economia Germaniei trebuie reorientată. Şi asta va dura mult timp. Pe lângă criza imobiliară, daunele vor fi atât de mari încât vor afecta economia globală. Odată cu perturbarea lanţurilor de aprovizionare, inflaţia globală este susceptibilă să se transforme în depresie globală”, potrivit Guardian.
Potrivit declaraţiilor filantropului, lumea este deja într-un război mondial pe plan economic, dar şi pe plan social.