Chiar dacă a fost un prosper om de afaceri şi chiar un personaj al lumii mondene, Silviu Prigoană a trecut în viaţă şi prin momente tragice, care l-au afectat profund. Pe lângă faptul că, în urmă cu 40 de ani, şi-a pierdut un picior într-un accident de muncă, omul de afaceri a suferit pierderi tragice şi în plan familial.
Viața lui Silviu Prigoană a fost marcată de numeroase cumpene, pe care le-a depășit cu o forță deosebită. Pe lângă succesul profesional și implicarea în afaceri, el a avut de-a lungul vieții și multe suferințe personale, inclusiv pierderea unui picior în urma unui accident de muncă la doar 22 de ani și decesul primei sale soții când Prigoană avea 41 de ani.
Citește și : Silviu Prigoană a murit la 60 de ani. Care sunt cele două ipoteze ale decesului omului de afaceri
Viața lui Silviu Prigoană a fost marcată de numeroase cumpene și suferințe, iar durerea pierderii sale vine în urma unor momente grele prin care a trecut de-a lungul anilor. Una dintre cele mai dureroase experiențe pentru el a fost pierderea fiului său, Eduard Darius, care a decedat la doar trei săptămâni de la naștere. Într-un interviu recent, Prigoană a povestit despre suferința profundă resimțită după această tragedie, afirmând că „m-a afectat mult mai mult moartea lui Darius decât pierderea piciorului”. Prigoană a reflectat și asupra prețului sănătății, concluzionând: „toată viața dăm sănătate pe bani, și vine un moment din viață în care am da toți banii pe un strop de sănătate!”
De-a lungul vieții sale, Prigoană a fost nevoit să treacă prin mai multe încercări grele, inclusiv pierderea unui picior la 22 de ani, în urma unui accident de muncă, și moartea primei sale soții pe când avea 41 de ani. La un moment dat, acesta a mărturisit că, în fața necazurilor, s-a gândit la sinucidere, dar a continuat să lupte și să își construiască un nume, atât în afaceri, cât și în viața publică.
Dispariția lui Prigoană a provocat reacții emoționante în rândul apropiaților. Monica Pop, medic și prietenă de ani buni a lui Prigoană, a declarat pentru RomâniaTV: „Îl cunosc pe domnul Prigoană de mulți ani, era pacientul și prietenul meu. Era un om care trebuia să trăiască mulți ani, avea copii și mici și mari. Cu ocazia asta rog televiziunile să facă emisiuni de prim-ajutor. Era important să intervină cineva instant”.
Dr. Monica Pop a subliniat importanța cunoașterii măsurilor de prim-ajutor, remarcând că intervențiile rapide pot salva vieți în astfel de situații critice.
Și jurnalistul Robert Turcescu, afectat de vestea morții prietenului său, a vorbit despre impactul pe care l-a avut Prigoană prin ideile sale inovatoare.
„E ceva de imaginat. Omul acesta era un personaj, un om cu niște idei senzaționale de-a lungul vieții. De la crearea primei televiziuni de știri, la implicarea în afaceri”, a declarat Turcescu.
Jurnalistul și-a exprimat și uimirea cu privire la modul tragic în care a avut loc decesul.
„Am auzit că s-a înecat cu mâncare și nu a reușit manevra pe care a încercat cineva să o facă și s-a așteptat intervenția ambulanței. Chiar nu s-a găsit nimeni să găsească o metodă eficientă? Toată lumea trebuie să știe acest lucru”, a mai spus Turcescu.
Un martor al tragediei a povestit că Prigoană „a început să tușească foarte rău, apoi a picat”. Deși ambulanța a sosit rapid și echipajul medical a intervenit, eforturile de salvare au fost în zadar: „Salvarea a venit foarte repede, au încercat cei de la salvare, dar nu s-a mai putut”.