Rosie the Riveter este un simbol feminist recunoscut şi astăzi în lumea întreagă și care a apărut în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, într-un faimos poster, ultra-mai recognoscibil şi în zilele noastre.
În 1941, îtr-o perioadă în care foarte puține femei munceau în fabrici, povestea lui Rosalind P. Walter, care avea 19 ani şi lucra în tura de noapte la Vought Aircraft Company din Stratford, a atras atenția unui jurnalist, care a scris despre ea. Ea făcea o muncă de bărbat, nituind carcasele avioanelor de luptă Corsair. Textul jurnalistului a inspirat mai apoi cântecul Rosie the Riveter. Redd Evans și John Jacob Loeb au scris piesa, lansată în 1942, cu scopul de a susține moralul trupelor, dar și pe al celor care munceau de acasă pentru a susține eforturile militarilor de pe front. Cântecul avea să o transforme pe Rosalind în legendă. Rosie the Riveter a devenit un arhetip al femeii muncitoare, care a ajutat la menținerea în funcțiune a fabricilor afectate de plecarea masivă a bărbaților la război. „Zi de zi, fie că plouă sau e soare/Ea e parte din linia de asamblare/Ea face istorie/Până la victorie…„, erau versurile melodiei.
Citeşte şi NOSTRADAMUS 2020. Previziuni cutremuratoare! Cate se vor adeveri?
Rosalind P. Walter s-a născut pe 25 iunie 1924 şi a crescut în Long Island. După război s-a dedicat în mare parte activităţilor filantropice, mai ales după căsătoria cu Henry Glendon Walter Jr., preşedintele şi directorul executiv al International Flavors and Fragrances, o firmă care producea aproximativ 38.000 de arome și parfumuri pentru alimentație și alte produse, de la snacks-uri la detergenţi de rufe.