A rămas fără un picior după o luptă corp la corp cu ursul. Povestea cutremurătoare a lui Anton Tuţă: „De patru ori m-a prins și a smuls carnea”

O nouă victimă a urşilor rupe tăceare. Anton Tuţă a rămas fără un picior după ce un urs l-a atacat în timp ce se plimba prin pădure împreună cu băiatul lui.
Filip Stan
14 iul. 2021, 22:03
A rămas fără un picior după o luptă corp la corp cu ursul. Povestea cutremurătoare a lui Anton Tuţă:
A rămas fără un picior după o luptă corp la corp cu ursul. Povestea cutremurătoare a lui Anton Tuţă: "De patru ori m-a prins și a smuls carnea"

A rămas fără un picior după o luptă corp la corp cu ursul. Anton Tuță are 67 de ani și este din Curtea de Argeș. În 2019 și-a pierdut piciorul drept, după ce un urs i l-a sfâșiat.

A rămas fără un picior după o luptă corp la corp cu ursul. Povestea cutremurătoare a lui Anton Tuţă

Anton și fiul său erau la plimbare pe dealul din fața casei în momentul în care au dat nas în nas cu un urs. Barbatul a pierdut atat de mult sange, încât doar o minune l-a salvat. Are acum forta sa vorbeasca despre ce a patimit, dar are si un mesaj dur pentru toti politicienii

“Mi-a făcut patru rupturi de femur. De patru ori m-a prins și a smuls carnea. Se vedea osul și țâșnea sângele din femurală. (…) Cei din capul statului să-și bage mințile în cap, că noi nu suntem datori să plătim cu viața dobitociile lor din cap.”, povesteşte bărbatul.

Citeşte şi Călugăr de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, atacat de o ursoaică după ce a început să se joace cu puiul

Ministrul Tánczos Barna, a anunţat miercuri că proiectul pentru intervenţia imediată în localităţile unde apar urşi este gata şi că documentul a fost modificat la solicitarea unor instituţii.

„Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care permite intervenţia imediată în localităţile unde se semnalează prezenţa urşilor a fost finalizat. Azi am modificat textul proiectului în aşa fel încât acesta conţine propunerile Ministerului de Interne, respectiv a Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Am eliminat toate obstacolele legale şi de interpretare, astfel încât Guvernul va adopta proiectul de Ordonanţă de Urgenţă în următoarea şedinţă de guvern”, a anunţat ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Actul normativ reglementează modul de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra cetăţenilor şi bunurilor acestora în intravilanul localităţilor prin capturare/relocare sau extragerea prin împuşcare sau eutanasiere.

Potrivit iniţiatorilor, scopul principal al actului normativ este ocrotirea unor valori esenţiale: viaţa şi integritatea corporală a persoanei, sănătatea şi securitatea publică, bunurile de orice fel aflate în proprietatea publică şi privată a persoanelor juridice şi fizice. Documentul a fost realizat în funcţie de prevederile europene şi de datele statistice. Proiectul defineşte mai mulţi termeni, modalităţile de intervenţie şi componenţa echipelor de intrevenţie.

Echipele vor fi formate din reprezentantul Primăriei, medicul veterinar, jandarmi şi personalul tehnic de specialitate din partea gestionarului fondului forestier. Membrii echipei vor lua deciziile prin majoritate simplă, iar intervenţiile vor fi graduale, a explicat ministrul Mediului.

Citeşte şi Povestea tulburătoare a unui bărbat atacat de urs: „Mi-a rupt osul cum un copil rupe o grisină”

Îndepărtarea trebuie să fie prima soluţie, tranchilizarea şi relocarea sunt următoarele soluţii, iar împuşcarea sau extragerea prin eutanasiere reprezintă ultima soluţie. Ministrul Tanczos Barna a mai spus că ultima soluţie se aplică doar dacă soluţiile anterioare au dat greş, iar exemplarul constituie un risc real şi iminent la siguranţa cetăţenilor, dacă pune în pericol echipa de intervenţie sau dacă animalul este rănit.

Puii vor fi duşi în centre de reabilitare pe cheltuiala Ministerului Mediului, iar eutanasierea sau împuşcarea vor fi făcute de gestionari sau de Garda Forestieră. Trofeele astfel obţinute vor rămâne în proprietatea statului.

Intervenţiile se fac prin sistemul 112 şi doar în intravilan.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'