A șaptea victimă extrasă după incendiul de Ferma Dacilor. Este tot un copil, fiul finului lui Cornel Dinicu. Cine sunt victimele incendiului de la Tohani

Miercuri dimineață, pompierii au reușit să extragă și cea de-a șaptea victimă carbonizată în incendiul de la Ferma Dacilor. Este vorba despre un copil. În prezent, conform calculelor autorităților și al celor care au organizat petrecerea de la pensiunea din Tohani, o persoană încă este dată dispărută.
Filip Stan
27 dec. 2023, 11:22
A șaptea victimă extrasă după incendiul de Ferma Dacilor. Este tot un copil, fiul finului lui Cornel Dinicu. Cine sunt victimele incendiului de la Tohani

Încă o victimă a fost găsită după incendiul de la Ferma Dacilor. Este vorba despre un copil, fiul finului lui Cornel Dinicu. Pompierii au reușit până acum să scoată șapte dintre cele opt victime dispărute. Anchetatorii continuă căutările.

„A fost extrasă cea de-a șaptea victimă, decedată (minor). Se continuă acțiunea de căutare”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Luni au fost găsiți doar șase dintre dispăruți. Căutările au fost îngreunate de faptul că în timpul incendiului, pensiunea s-a prăbușit în întregime, formând un maldăr de moloz și cenușă.

Dintre cele 26 persoane cazate la pensiunea Ferma Dacilor, 18 persoane s-au autoevacuat. O femeie și unul dintre copiii ei, un adolescent de 16 ani, au fost transportați la spital cu arsuri.

Soțul și alți doi copii ai femeii, un băiat tot de 16 ani, fratele geamăn al celui rănit, și un alt băiat de 11 ani, au murit în urma incendiului. Copiii rămăseseră prinși în interiorul pensiunii în momentul izbucnirii incendiului, iar tatăl a intrat după ei să-i salveze. Nu a reușit să mai iasă.

Luca (16 ani) și Petru Ene (11 ani), cei doi copii care au pierit în urma tragediei din Tohani erau sportivi. Luca era legitimat la CSA Steaua, Petru – la New Stars. Fratele lor Matei este internat la spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală. Tatăl băiaților era bodyguardul Lucian Ene, zis Pif (48 ani). Bărbatul era finul patronului și este cunoscut  în lumea agenților de pază care se ocupă de securitate în mai multe cluburi de lux din Capitală.

Printre tinerii care și-au pierdut viața în incendiul de la Ferma Dacilor se numără și Adrian Mateescu (22 ani), Anitei Nițescu (22 ani), Vlad Băiceanu (21 ani), Victor Dinicu (11 ani). Cel din urmă este fiul patronului pensiunii, Cornel Dinicu.

Citește și: Ce ipoteze iau în calcul anchetatorii în cazul incendiului de la Ferma Dacilor. Cine este bărbatul despre care se speculează că ar fi pus focul la pensiunea din Tohani

Totodată, anchetatorii au început deja audierile și au o primă cauză: patronul le-ar fi dat celor cazați mai multe radiatoare pentru a se încălzi, după ce se defectase centrala.

Pensiunea Ferma Dacilor nu avea nici măcar autorizație de construcție. Prefectul județului Prahova a declarat că, din documentele primăriei de la Tohani, rezultă că pensiunea avea doar un certificat de edificare a construcțiilor, eliberat în baza unui raport de expertiză.

”După lichidarea incendiului, aseară am convocat, la sediul primăriei, administrația locală, am evaluat primele documente, am constatat că nu există autorizație de construcție, proprietarii au intrat în legalitate în toamna anului 2020, printr-un raport de expertiză și un certificat de edificare a construcției.

Acum, eu am convocat toate structurile de specialitate, urmând să facem o evaluare a tuturor documentelor și să vedem cronologia acestor hârtii și cronologia controalelor care s-au făcut la pensiunea respectivă”, a declarat prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu.

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului și specializării. Update
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Ea este BOMBA care i-a spart casa milionarului român. E cea mai apetisantă AMANTĂ
DailyBusiness
Vești proaste pentru șoferi! Sunt anunțate noi scumpiri!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Situație incredibilă. O tânără și-a dat părinții în judecată. Vaccinul, banii și „traumele”
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Invazie de alge la malul Mării Negre! În ce zonă a litoralului se manifestă acest fenomen și cum îl resimt turiștii
Capital.ro
Decizie pentru toți cei cu buletin de identitate. Nu se acceptă în România. Lege fără excepții
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Doi morți în Zaporojie în urma bombardamentelor rusești
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?