Încă o victimă a fost găsită după incendiul de la Ferma Dacilor. Este vorba despre un copil, fiul finului lui Cornel Dinicu. Pompierii au reușit până acum să scoată șapte dintre cele opt victime dispărute. Anchetatorii continuă căutările.
„A fost extrasă cea de-a șaptea victimă, decedată (minor). Se continuă acțiunea de căutare”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).
Luni au fost găsiți doar șase dintre dispăruți. Căutările au fost îngreunate de faptul că în timpul incendiului, pensiunea s-a prăbușit în întregime, formând un maldăr de moloz și cenușă.
Dintre cele 26 persoane cazate la pensiunea Ferma Dacilor, 18 persoane s-au autoevacuat. O femeie și unul dintre copiii ei, un adolescent de 16 ani, au fost transportați la spital cu arsuri.
Soțul și alți doi copii ai femeii, un băiat tot de 16 ani, fratele geamăn al celui rănit, și un alt băiat de 11 ani, au murit în urma incendiului. Copiii rămăseseră prinși în interiorul pensiunii în momentul izbucnirii incendiului, iar tatăl a intrat după ei să-i salveze. Nu a reușit să mai iasă.
Luca (16 ani) și Petru Ene (11 ani), cei doi copii care au pierit în urma tragediei din Tohani erau sportivi. Luca era legitimat la CSA Steaua, Petru – la New Stars. Fratele lor Matei este internat la spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală. Tatăl băiaților era bodyguardul Lucian Ene, zis Pif (48 ani). Bărbatul era finul patronului și este cunoscut în lumea agenților de pază care se ocupă de securitate în mai multe cluburi de lux din Capitală.
Printre tinerii care și-au pierdut viața în incendiul de la Ferma Dacilor se numără și Adrian Mateescu (22 ani), Anitei Nițescu (22 ani), Vlad Băiceanu (21 ani), Victor Dinicu (11 ani). Cel din urmă este fiul patronului pensiunii, Cornel Dinicu.
Totodată, anchetatorii au început deja audierile și au o primă cauză: patronul le-ar fi dat celor cazați mai multe radiatoare pentru a se încălzi, după ce se defectase centrala.
Pensiunea Ferma Dacilor nu avea nici măcar autorizație de construcție. Prefectul județului Prahova a declarat că, din documentele primăriei de la Tohani, rezultă că pensiunea avea doar un certificat de edificare a construcțiilor, eliberat în baza unui raport de expertiză.
”După lichidarea incendiului, aseară am convocat, la sediul primăriei, administrația locală, am evaluat primele documente, am constatat că nu există autorizație de construcție, proprietarii au intrat în legalitate în toamna anului 2020, printr-un raport de expertiză și un certificat de edificare a construcției.
Acum, eu am convocat toate structurile de specialitate, urmând să facem o evaluare a tuturor documentelor și să vedem cronologia acestor hârtii și cronologia controalelor care s-au făcut la pensiunea respectivă”, a declarat prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu.