Judecatorul a stabilit ca fostul finantator de la Dinamo poate formula o noua solicitare abia in luna septembrie. Cristi Borcea a contestat sentinta, iar o decizie finala urmeaza sa fie data de Tribunalul Bucuresti pe 30 mai, scrie ziare.com.
Cristi Borcea a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de inchisoare in dosarul „Retrocedarilor de pe litoral”, alaturi de Radu Mazare. Cum fostul finantator al clubului Dinamo mai avea o sentinta de 6 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul „Transferurilor din fotbal”, Curtea de Apel Bucuresti a decis contopirea celor doua pedepse. In final: Borcea trebuie sa execute 7 ani si 6 luni inchisoare.
Cristi Borcea face BANI şi în PUŞCĂRIE. Cum şi-a executat de DUPĂ GRATII foştii parteneri de AFACERI
Cristi Borcea ajunsese in situatia ca in momentul celei de-a doua incarcerari sa fi executat deja 2/3 din pedeapsa, fractie necesara pentru a fi liberat conditionat, din prima condamnare. El a facut aceasta fractie si in baza zilelor castigate in baza recursului compensatoriu (234 zile din prima condamnare si 6 zile din a doua condamnare) si a muncii prestate in penitenciar (374 zile din prima condamnare). Adunate, zilele executate efectiv si zilele castigate ar fi dat un total de 6 ani si 2 luni de zile executate.
Cristi Borcea, în stare de şoc în penitenciar. Un prieten de-al său, LA UN PAS DE MOARTE FOTO
„Argumentele invocate de aparare conduc la concluzia ca petentul ar fi fost propozabil pentru liberare conditionata inca dinainte de a incepe executarea efectiva a ultimei pedepse rezultante de 7 ani si 4 luni inchisoare, in contextul in care fractia de 2/3 era deja indeplinita, iar caracterizarea anterioara ii era favorabila. Or, un astfel de rationament juridic nu poate fi primit, ducand in derizoriu, dincolo de scopurile pedepsei, insasi ideea de proces penal si condamnare la o pedeapsa privativa de libertate,” atrage atentia Judecatoria Sectorului 5.
In aceasta situatie, magistratul arata ca reevaluarea situatiei juridice a lui Cristi Borcea trebuie sa includa si a doua condamnare, „iar dovezile temeinice de indreptare trebuie sa fie furnizate printr-o conduita ireprosabila adoptata ulterior condamnarii definitive”.