Academia Rapid – CSA Steaua 1-1: Derby ca pe vremuri

În Giuleşti, peste 10.000 de spectatori au făcut o atmosferă absolut senzaţională la derby-ul Ligii a 4-a. Academia Rapid şi CSA Steaua au oferit o partidă senzaţională, în care am văzut goluri, eliminări şi ratări imense.
Filip Stan
14 oct. 2017, 15:36
Academia Rapid - CSA Steaua 1-1: Derby ca pe vremuri

Academia Rapid și Steaua au remizat în Giulești, scor 1-1 în runda a opta a Ligii 4, într-o partidă în care centralul Iulian Dima a dictat două eliminări. În tribune au fost prezenți aproximativ 10.000 de fani. 

 

ACADEMIA RAPID – CSA STEAUA 1-1

Min. 38: GOOOL RAPID! Daniel Niculae îl învinge pe Iancu cu un şut din interiorul careului

Min. 36: Cătălin Bărbălău trage puternic, lângă bară, dar portarul Stelei reuşeşte să apere fantastic.

Min. 30: Schimbare şi la Rapid! Pancu iese accidentat şi este înlocuit de Bărbălău

Min. 28: GOOOL STEAUA! Predescu transformă un penalty în stil de mare jucător! Scăriţă şi steliştii conduc

UPDATE: Meciul a fost întrerupt pentru puţin timp, din cauza torţelor şi fumigenelor din tribune, dar s-a reluat. 

 

Giuleştenii au un punct avans în faţa rivalilor după şapte etape, însă acest lucru se datorează şi faptului că echipa Armatei a disputat doar şase partide. Cum majoritatea jucătorilor veniţi în această vară la club evoluau anul trecut în Liga a 3-a, Steaua s-a distrat de fiecare dată cu adversarii întâlniţi în acest sezon. Astfel, în şase meciuri, roş-albaştrii au marcat 45 de goluri, primind doar unul. Singura partidă grea a venit chiar în runda precedentă, când echipa antrenată de Ion Ion s-a impus cu un gol marcat în minutul 85 în faţa celor de la FC Tricolor. Partida s-a disputat însă în condiţii grele, pe un teren aproape impracticabil.

LIVE VIDEO Academia Rapid – CSA Steaua, azi, ora 19:15 

De cealaltă parte, Academia Rapid are şase victorii şi un egal. Nu toate meciurile au fost simple pentru giuleşteni, dovadă că runda anterioară nu au reuşit decât un 0-0 cu AFC Comprest. Totuşi, acel meci a venit la doar două zile distanţă după ce băieţii lui Constantin Schumacher jucaseră în Cupa României, astfel că rezultatul neaşteptat poate fi pus pe seama lipsei de prospeţime. Golaverajul giuleştenilor este ceva mai strâns decât cel al rivalilor, 26-1.

 

Paradoxal, cele mai controversate declaraţii înaintea derby-ului nu au venit nici din tabăra stelistă, nici din cea rapidistă, ci din cea.. dinamovistă! Conducătorii şi jucătorii alb-roşilor usnt de părere că Steaua va câştiga la scor acest duel (cel puţin cinci goluri diferenţă), având o echipă mult mai valoroasă. Dinamo a înfruntat deja ambele echipe, pierzând 0-2 cu Academia Rapid, respectiv 0-8 cu CSA Steaua.  

În tribunele arenei Giuleşti vom vedea cel puţin zece mii de spectatori, un număr cu adevărat inedit pentru un meci de Liga a a 4-a. Peluza Sud a roş-albaştrilor are rezervate o mie de locuri conform principiului de reciprocitate. Cei care nu şi-au cumpărat încă bilete o mai pot face de la casele arenei echipei gazde până în ziua meciului inclusiv. 

Academia Rapid – CSA Steaua LIVE VIDEO ONLINE DOLCE TELEKOM

Academia Rapid conduce în clasamentul Ligii a IV-a, seria bucureşteană, înaintea meciului direct. „Alb-vişiniii” au 19 puncte după şapte meciuri, în timp ce CSA Steaua are 18 puncte, însă cu un joc mai puţin disputat. Steliştii au şi un golaveraj net superior: 45-1, faţă de 26-1 rapidiştii. ”Este o emulație, Rapid și Steaua sunt echipele cu tradiție, cu suporteri. Altfel este un derby cu suporteri în tribună”, a susținut Constantin Schumacher la Digi Sport Matinal, susținut de Daniel Pancu, într-un înterviu acordat pentru Vali Moraru: ”Pot spune că m-am reapucat de fotbal pentru meciul cu Steaua. În tribune, cu siguranță, va fi o atmosferă de mare meci. Nu știu câți suporteri de-ai lor vor veni, dar mereu atmosfera de la derby a fost specială, așa că și acum va fi ca acum 10, 20 de ani. Și pe teren va fi la fel, chiar dacă e un meci de Liga 4”.

Partida din Giuleşti a stârnit un interes imens: peste 10.000 de fani sunt aşteptaţi la meciul de sâmbătă, de la ora 19.15. Şi suporterii Stelei au primit 1.000 de bilete.

 

”Roş-albaştrii” lui Marius Lăcătuş şi Ion Ion sunt creditaţi cu prima şansă în derby-ul de sâmbătă seară, din Giuleşti. Casele de pariuri nu au încredere în Rapidul lui Pancu şi Daniel Niculae înaintea primului derby al sezonului din Liga a IV-a, cu CSA Steaua. O victorie a celor de la CSA Steaua a primit cota 1.73, în timp ce pariorii vor primi de patru ori suma pariată în cazul unui succes al Academiei Rapid: o victorie a giuleştenilor are cota 4.33.

Academia Rapid – CSA Steaua LIVE VIDEO ONLINE DOLCE TELEKOM.Lăcătuș este de asemenea încântat că va avea parte de un derby ca pe vremuri. ”Este un lucru bun că stadionul va fi plin. Toată lumea își dorește să vină mai multă spcectatori la jocuri. Asemenea jocuri se dispută la nivelul ligii a IV-a, dar poate aceste derby-uri o să le avem poate și la Liga 2, Liga 1, sperăm noi. Încă nu ne-am gândit unde vom juca meciul retur, în complexul nostru din Ghencea nu putem avea un număr așa de mare pentru suporterii rapidiști.

Treaba merge bine la echipă. Rămâne de văzut sâmbătă seară dacă suntem favoriți și dacă toate lucrurile pe care le-am făcut mai devreme decât ei ne vor avantaja. Vom vedea dacă vom trece cu bine peste acest test. Nu știm câte bilete au pus la dispoziție, nu știm ce protocol stă la baza împărțirii biletelor”, a spus ”Fiara” la Digi Sport Special.

Spectator de lux: Mircea Lucescu va fi printre cei 10.000

Derby-ul etapei a opta din Liga a 4-a va avea parte de un spectator de lux în persoana lui Mircea Lucescu, actualul selecţioner al Turciei. „Voi merge la meciul de sâmbătă. Mai stimulez şi eu interesul pentru fotbal”, a spus Il Luce. 

 Academia Rapid – CSA Steaua LIVE VIDEO ONLINE DOLCE TELEKOM

Becali susține proiectul Rapidului

Chiar și patronul FCSB, Gigi Becali, se numără printre susținătorii proiectului din Giulești. Patronul echipei din Liga 1, conform Gazetei, s-a interesat de parcursul giuleștenilor încă de la începutul sezonului, ba chiar i-a sunat să-i întrebe de starea echipei. Becali este interesat ca Rapidul să împiedice echipa Armatei în drumul spre ascensiune. Becali s-a ”războit” cu reprezentanții Armatei pentru denumirea de ”Steaua”. 

Iulian Dima, la centru

Derby-ul de azi va fi condus de un arbitru central Iulian Dima, obișnuit mai degrabă cu confruntările din Liga 1 decât cu cele din eșaloanele inferioare.

Giuleştiul urmează să fie demolat în primăvară, în martie-aprilie, iar până atunci Academia Rapid va juca în Grant.

ACADEMIA RAPID-STEAUA LIVE VIDEO STREAM ONLINE Telekom Sport. Primele incidente au avut loc la intrarea în sectorul steliștilor, unde a avut loc o încăierare cu jandarmii. 

ACADEMIA RAPID-STEAUA LIVE VIDEO STREAM ONLINE Telekom Sport. Peste 300 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică cu ocazia meciului de fotbal dintre AS Academia Rapid şi CSA Steaua, din cadrul Ligii a IV-a, care se va disputa sâmbătă pe stadionul „Valentin Stănescu” din Capitală, începând cu ora 19,15.

ACADEMIA RAPID-STEAUA LIVE VIDEO STREAM ONLINE Telekom Sport. „Suporterilor oaspeţi le-au fost puse la dispoziţie 1.000 de bilete de către organizatorul competiţiei”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Jandarmeriei Municipiului Bucureşti (DGJMB) transmis, vineri, AGERPRES.

ACADEMIA RAPID-STEAUA LIVE VIDEO STREAM ONLINE Telekom Sport. Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

ACADEMIA RAPID-STEAUA LIVE VIDEO STREAM ONLINE Telekom Sport. Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii public, iar deplasarea acestora către stadion să se facă individual sau în grupuri mici, pentru a evita perturbarea traficul rutier, tulburarea ordinii publice sau posibilitatea producerii altor incidente pe traseele de deplasare.

ACADEMIA RAPID-STEAUA LIVE VIDEO STREAM ONLINE Telekom Sport. „Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 17,00, doar pe bază de bilete sau invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă, Jandarmeria Capitalei recomandă spectatorilor să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces”, se arată în comunicat.

ACADEMIA RAPID-STEAUA LIVE VIDEO STREAM ONLINE Telekom Sport. Jandarmeria Capitalei informează suporterii că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice, aşadar, spectatorii nu au voie să introducă în stadion astfel de obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.

ACADEMIA RAPID-STEAUA LIVE VIDEO STREAM ONLINE Telekom Sport. Este interzis accesul în stadion cu substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecţionate pentru tăiere, împungere sau lovire.

Spynews
TikTokerul Alin s-a întors la mama fiicei sale după despărțirea de Dana Badea. A recunoscut, cu ochii în lacrimi, că a iubit-o mereu pe Sibel: „A fost viața mea, credeți-mă” / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Top 4 zodii care vor avea un weekend de vis. Astrele se aliniază pentru ele, le așteaptă cele mai bune vești
Capital.ro
Marea actriță ne-a părăsit. A murit marea doamnă, una dintre cele mai bune actrițe ale epocii
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă s-a făcut fiica lui Răzvan Simion! S-a transformat RADICAL la 20 de ani
DailyBusiness
Poliția Română AVERTIZEAZĂ șoferii să fie prudenți în trafic! Accidentele se țin ÎN LANȚ în această perioadă
Adevarul
O plimbare cu telecabina într-o stațiune de top din Italia, de trei ori mai ieftină față de Sinaia: „E japcă la prețuri”
Spynews
Ema Uta, ținta hackerilor! Fosta iubită a lui Alex Bodi cere ajutor de urgență / FOTO
Spynews
Marina Almășan, primul interviu după problemele pe care le-a avut cu fostul iubit, Georgică Cornu: „Să îmi mai spăl puțin creierul”. Destinația în care a plecat vedeta TVR
Evz.ro
Rețete de buget. Două feluri de mâncare delicioase cu mai puțin de 10 ingrediente
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Experții în medicină avertizează! De ce NU trebuie să bei vara cafea
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Ea este Ioana, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor după ce ar fi fost umilită și agresată de un șef de poliție: „Ne-a povestit cum o strângea de gât, s-a urcat cu picioarele pe ea”
Capital.ro
Interdicție pentru cei care stau la bloc. Proprietarii de apartamente trebuie să dețină licență
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Moartă la 32 de ani după ce medicii i-au ignorat simptomele! De ce boală suferea, de fapt
substantial.ro
Manifestări de Ziua Marinei: Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă la festivități, Marcel Ciolacu la mănăstire
MediaFlux
Se dă și A DOUA MĂRIRE a pensiei. ANUNȚUL șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...