„Spiriduşii Moşului sunt gata să vă conducă prin lumea de poveste în care cântecele şi colindele de Crăciun vor umple aerul cu optimism şi voie bună, amestecate cu miros de prăjituri şi turtă dulce, iar arome calde de ceai, cafea şi ciocolată te vor îmbia în Bucătărioara Bunicii, te vor trage de nasul îngheţat de frig şi îţi vor dezmorţi mâinile şi picioarele”, menţionează Biroul de presă al Muzeului Satului, potrivit Agerpres.
În fiecare zi în muzeu vor fi organizate ateliere de creaţie, momente artistice, spectacole şi concursuri, felicitări, cadouri, ornamente de brad, sorcove, măşti şi podoabe populare, urmând să iasă din mâinile măiastre şi să întregească spaţiul încărcat de spirit şi de valori autentice.
Moşul însuşi, oricât de ocupat ar fi în această perioadă, îşi va rupe din timp să se întâlnească, preţ de-o săptămână, cu cei mici care îl vor vizita, de mână cu mama, tata sau bunicii, lăsându-i o faptă bună în Marea Carte a Faptelor Bune.
Împreună cu personajele fabuloase, care vor coborî aievea din basme, oaspeţii muzeului vor putea aduce bucurie celor mai puţin fericiţi, cărora le vor putea lăsa cadouri în marea cutie cu daruri, din care Moşul le va duce mai departe, sub brazii din şcoli speciale sau case de copii.
Şi, dacă nu au avut vreme acasă, sau dacă nu i-au ştiut adresa, micuţii pot veni cu plicurile colorate pentru a-şi lăsa răvaşele cu dorinţe în Cutia de scrisori de la Poşta lui Moş Crăciun.