„În continuarea cercetărilor ce se desfăşoară în cauza privind accidentul aviatic petrecut la data de 20 ianuarie 2014, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au procedat la identificarea unor persoane care pot oferi date în legătură cu acest eveniment, o parte dintre acestea fiind deja audiate. Totodată, de la locul accidentului a fost extrasă epava aeronavei, aceasta fiind deplasată în comuna Horea, fiindu-i asigurată paza. Urmează ca epava să fie transportată la Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS), la Bucureşti, pentru examinarea de către inspectorii acestei instituţii„, se arată într-un comunicat al Parchetului General, potrivit Agerpres
De asemenea, în cauză a fost dispusă efectuarea unor expertize medico-legale.
Anchetatorii, împreună cu jandarmii şi poliţiştii, vor desfăşura, joi, o acţiune de scotocire în zona în care s-a prăbuşit avionul pentru a vedea dacă mai există alte resturi ale aeronavei şi a le recupera.
Citeşte şi: Victimele accidentului aviatic din Apuseni au fost descoperite din greşeală de către săteni
Secretarul comunei Horea, judeţul Alba, Corneliu Olar, declara, miercuri seară, că epava avionului care s-a prăbuşit, luni, în Apuseni, a fost tăiată şi încărcată în mai multe tractoare, la operaţiune participând reprezentanţii primăriei şi localnici.
Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.
În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.
Vezi şi: Ministrul Radu Stroe, declaraţii HALUCINANTE despre tragedia din Apuseni