În perioada 10 — 14 martie procurorii Secției Parchetelor Militare, desemnați să instrumenteze acest dosar, au efectuat mai multe acte de urmărire penală, printre care și audieri de martori, respectiv personal al Școlii Superioare de Aviație Civilă, precum și ofițeri de rang superior din cadrul Jandarmeriei Române și Inspectoratului General al Aviației Civile, potrivit unui comunicat al PÎCCJ.
Anchetatorii au solicitat documente de la ROMATSA referitoare la briefing-ul meteorologic al zborului și transcrierile convorbirilor purtate de personalul acestei instituții, care și-a îndeplinit atribuțiile specifice în timpul zborului aeronavei, actele fiind primite și analizate, potrivit Agerpres.
CITEŞTE ŞI Şefii MAI, vizaţi de ancheta accidentului aviatic din Apuseni. Vezi cine trebuie să dea explicaţii
De asemenea, au solicitat fișelor de caz de la Serviciul de Telecomunicații Speciale referitoare la accidentul aviatic și procedura urmată de operatorii serviciului ‘112’, de la sesizare și până la închiderea cazului, potrivit metodologiilor, procedurilor operaționale și protocoalelor în vigoare, și a fost făcută o adresă Ministerului Transporturilor privind punerea la dispoziție a raportului preliminar întocmit de inspectorii Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS).
Sursa citată precizează că în cauză urmează să se desfășoare noi audieri.
Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten — Norman Islander (BN 2) cu șapte persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.
În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul și o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul Elias. Medicii erau transportați la Oradea, unde urmau să participe la o operație de prelevare de organe pentru transplant.
Pilotul Adrian Iovan și o tânără, ofițer-student, și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic.