Accident cumplit în Botoşani. Tragedia s-a petrecut la intersecţia drumurilor dinspre Truşeşti şi Ionăşeni, într-o curbă.
Potrivit primelor informaţii, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Bacău, a intrat în plin într-un autoturism care circula din sens opus.
În maşină se aflau un bărbat în vârstă de 38 de ani, o femeie şi un copil. În urma impactului puternic, şoferul autoutilitarei a murit în drum spre spital, iar celelalte trei persoane au fost rănite.
Polițiștii au demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul cumplit.
Gabriela Firea, semnal de alarmă privind numărul mare de decese în accidentele rutiere. Potrivit senatorul PSD, România a înregistrat anul trecut 85 de decese survenite în urma accidentelor rutiere, precizând că ţara noastră a are cea mai ridicată rată a morţii din UE.
„România, țara în care doar morții sunt vinovați! Țara noastră a înregistrat anul trecut 85 decese din accidente de circulație la 1 milion de locuitori, cea mai ridicată rată a mortalității din UE, valoare dublă față de media europeană. De la tribuna Senatului, le-am solicitat ministrului de Interne, Lucian Nicolae Bode și celui al Transporturilor și infrastructurii, Cătălin Drulă, în aprilie, să prezinte strategia și măsurile pe care le-au luat sau au de gând să le ia pentru creșterea siguranței în trafic și reducerea numărului de accidente.
Transparența totală USR-PLUS a fost doar o manipulare, aruncată în campanie, așa că ministrul Drulă a ignorat solicitarea. Doar ministrul de Interne a răspuns, ca obligație legală a miniștrilor de a furniza Parlamentului orice informații solicită.
Din păcate, nimic concret, nici măcar o măsură, chiar și una prezentată simplu, cu un responsabil și un termen de aplicare. Un răspuns cu pasaje copiate din legislație, limbă de lemn și angajamente demagogice: “reducerea numărului de accidente și a consecințelor acestora (n.n pierderea unei vieți este o tragedie, dar este așa de simplu să o depersonalizezi numind-o consecință) este o prioritate.
Mai este un paragraf în răspunsul Ministerului de Interne care sintetizează, de fapt, interesul și implicarea instituțiilor responsabile pentru protejarea vieții cetățenilor care circulă pe drumurile României: Astfel, în luna mai 2021, Ministerul de Interne anunță senin că participă, împreună cu alte instituții, la elaborarea unei noi Strategii de Siguranță Rutieră 2021-2030 (!!!) dar așteaptă întâi finalizarea cadrului de referință al Uniunii Europene pentru siguranța rutieră.
Domnilor guvernanți “de dreapta”, suntem aproape in august 2021! Când veți finaliza această Strategie? Și când o veți aplica? În timp ce guvernanții nu acționează, în fiecare zi, presa prezintă accidente foarte grave, cu numeroase victime, cu multe autovehicule implicate.
Avem chiar și o modă nou, încălcarea flagrantă oricăror reguli de circulație dar și de bun simt, cum s-a întâmplat săptămâna trecută, când NU UNUL, CI ZECI de autovehicule au circulat pe CONTRASENS ȘI PE BANDA DE URGENȚĂ PE AUTOSTRADA SOARELUI” a transmis Gabriela Firea pe Facebook.
Citeşte şi Accident cumplit pe Autostrada Soarelui: 6 victime, după ce un microbuz s-a răsturnat