Accident cumplit în Iaşi. Tragedia de la Bălţaţi, care a avut loc de ziua îndrăgostiţilor, maschează de fapt o sinucidere. În urma investigaţiilor, oamenii legii au descoperit că victima a vrut să se sinucidă.
Dacă iniţial se credea că accidentul în urma căruia un bărbat de 44 de ani şi-a pierdut viaţa s-a produs din cauza traversării neregulamentare, la câteva zile s-a dovedit că tragedia ar fi fost de fapt o sinucidere.
Se pare că bărbatul de 44 de ani a stat ascuns într-un şanţ din satul Valea Oilor, iar în momentul în care a văzut că se apropie un autoturism a sărit în mijlocul străzii. Şoferul nu a mai avut timp să frâneze şi l-a lovit în plin pe bărbat. Din cauza leziunilor suferite, medicii ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.
”În dimineața zilei de 14 februarie a.c., în jurul orei 6:30, am fost sesizați despre un accident rutier soldat cu victime omenești, produs pe raza comunei Bălțați. Din cercetările efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în accident a fost implicat un autoturism, condus de un tânăr de 21 de ani și un pieton în vârstă de 44 de ani. În urma accidentului, pietonul a decedat. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările sunt continuate”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, potrivit bzi.ro.
Se pare că victima era din comuna Bălțați, iar de ceva vreme se pare că era abătut. Cei care îl cunoșteau au precizat că acesta se afla cel mai probabil într-o depresie.
”Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insectid sau substanțe de curățat corozive și caustice sau plăgi autoprovocate și au loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a toxicelor constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital, dar avertizăm asupra riscurilor provocării emezei atunci când nu știm tipul de toxic pentru că leziunile se pot agrava. De exemplu, cazul substanțelor corozive și a administrării de „antidoturi” precum laptele sau albușul de ou, fără indicație medicală, care pot crește absorbția toxicelor ducând la forme severe de intoxicații”, atrag atenţia medicii din Iaşi.