Şase persoane, printre care şi doi adolescenţi, au ajuns, duminică dimineaţă, în stare gravă la spital, după ce maşina cu care circulau s-a răsturnat în judeţul Vaslui. Accidentul a avut loc pe DN 24B, în afara comunei Olteneşti.
„Conducătorul auto (…), care circula dinspre localitatea Crasna, din cauza oboselii dar şi a neadaptării vitezei la condiţiile de carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, iar autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Cei şase pasageri din maşină au fost preluaţi de echipajele medicale şi transportaţi la spital„, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub, potrivit Agerpres.
La faţa locului s-au deplasat o ambulanţă, o maşină cu echipaj de prim ajutor, dar şi echipajul de terapie intensivă mobilă.
Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Aurora Popa, patru dintre victime au fost transportate la Spitalul Municipal din Huşi, iar două au fost duse la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.
Şi în judeţul Braşov a avut loc un accident rutier, soldat cu cinci victime.
Din primele informaţii, accidentele s-au produs din cauză faptului că şoferii nu au adaptat viteza de mers la condiţiile meteo.
CITEŞTE ŞI: Două TIR-uri s-au lovit frontal şi au luat foc. Şoferul care a intrat pe contrasens a murit CARBONIZAT
Conducătorii de autovehicule sunt rugaţi ca atunci când traversează zone unde partea carosabilă este acoperită cu apă să manifeste maximum de prudenţă, să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic- depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta.
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.
Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.
Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.