Cele două locomotive s-au ciocnit între localitățile Toporu și Chiriacu, județul Giurgiu. Evenimentul a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, la aproximativ un kilometru de Gara Toporu, informează ISU.
Din fericire, nu au existat pasageri implicați în accident. Mecanicii operau trenuri de marfă, nu de călători.
La locul accidentului s-au deplasat pompierii din cadrul ISU Giurgiu și ISU Teleorman, cu două autospeciale de stingere, o descarcerare, două ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu. Dintre cei trei bărbați aflați în locomotive, doi au fost preluați de SAJ și transportați la Uniunea de Primiri Urgențe Giurgiu.
Un alt bărbat, în vârstă de 57 de ani, a primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital pentru investigații suplimentare.
Viteza medie cu care se poate circula pe infrastructura feroviară din România este de aproximativ 68 km/h. Anual se înregistrează peste 1.200 de restricţii de viteză permanentă cu o lungime totală de peste 1.300 de km, potrivit rapoartelor Corpului de control al primului-ministru, efectuate la Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.
Între timp, continuă scandalurile de la MT. Drulă (USR), fostul ministru, încearcă să pună presiune pe Grindeanu (PSD). Cătălin Drulă scrie că în PNRR Transporturi Sorin Grindeanu are un miliard de euro pentru lucrări rapide de creștere a vitezei pe sute de kilometri de cale ferată, așa numitele Quick Wins. „Cu acești bani, Grindeanu ar trebui să facă: înlocuiri de șină, traversă, schimbătoare de cale (macaze), electrificare, treceri la nivel sau centralizare electronică”, a scris politicianul pe pagina sa de Facebook.
Citește și: Mașină Google Street View, lovită de un tren, în Mehedinți VIDEO
„Cu 1 miliard de euro din PNRR, astfel de lucrări rapide, eficiente și cu beneficiu enorm pentru călători ar putea fi executate pe sute și sute de kilometri de cale ferată. Incompetența PSD ne arată că până și replicarea unui model de succes este prea mult. Din 74 de licitații lansate, 35 au fost anulate fiindcă nu a ofertat nimeni. Pe celelalte a venit câte un singur ofertant. Și mai sunt câteva zeci de astfel de puncte nevralgice aflate în licitație pentru care ar trebui să se depună oferte în luna august”, a mai precizat Drulă.