Aceasta e vitamina care ţine ţânţarii la distanţă. Suplimentul aduce numai beneficii organismului uman!

Este sezonul ţânţarilor, iar sute de mii de români se confruntă cu disconfortul creat de aceste insecte. Pe lângă neplăcerile pe care ni le cauzează zburătoarele, acestea vin la pachet cu un set de probleme care ne pun în pericol sănătatea.
Alina Costache
20 iul. 2021, 21:02
Aceasta e vitamina care ţine ţânţarii la distanţă. Suplimentul aduce numai beneficii organismului uman!

Aceasta e vitamina care ţine ţânţarii la distanţă. Înţepăturile de ţânţar nu numai că sunt neplăcute şi irită pielea, ci pot transmite şi diverse boli, între care boala Zika, Chikungunya, encefalita La Crosse, febra Galbenă, febra Rift Valley, febra Dengue/Denga, febra West Nile sau malarie.

Aceasta e vitamina care ţine ţânţarii la distanţă. Suplimentul aduce numai beneficii organismului uman!

Este bine de ştiut însă că există o vitamină care ajută la îndepărtarea ţânţarilor, iar aceasta este vitamina B1 (tiamina). Această vitamină este un repelent natural, dând pielii un miros specific (ca de drojdie – insesisabil pentru oameni) ce este de nesuportat de către ţânţari.

Pentru o mai buna asimilare a acestei vitamine este recomandat consumul de: varză, broccoli, fasole verde, ceapă, spanac sau seminţe de floarea soarelui, scrie unica.ro.

Vitamina B1 este cunoscuta si sub denumirea de “vitamina performantei intelectuale”! Vitamina B1 ajuta organismul sa genereze energie din nutrienti. Vitamina B1 este necesara pentru cresterea, dezvoltarea si functionarea celulelor.

Nu exista risc de carenta de vitamina B1 deoarece alimentele pe care le consumam contin suficiente cantitati. Printre alimentele bogate in tiamina se numara leguminoasele, carnea de porc, drojdia, orezul brun, precum si alimentele fortificate, precum cerealele pentru micul dejun. In schimb, continutul scade de obicei daca incalzim alimentele care contin acest nutrient. Vitamina B1 poate fi luata si sub forma de supliment, de obicei pe cale orala.

Vitamina B1 este una dintre cele opt vitamine solubile in apa din complexul B. Ajuta la transformarea glucidelor in glucoza, iar aceasta, la randul ei, este utilizata pentru a produce energie necesara pentru indeplinirea mai multor functii corporale. In plus, vitamina B1 este necesara pentru descompunerea grasimilor si a proteinelor.

Pe langa toate aceste beneficii pentru sanatate, tiamina mentine tonusul muscular la nivelul peretilor tractului digestiv. De asemenea, sustine sanatatea pielii, a parului, a ochilor, a gurii, a ficatului si a sistemului nervos. In plus, ajuta organismul sa faca fata mai bine situatiilor stresante, fiind cunoscuta si pentru denumirea de vitamina “anti-stres”.

Vitamina B1 protejeaza nervii
Vitamina B1 mai are un rol extrem de important: ajuta la dezvoltarea corecta a tecilor de mielina care acopera si protejeaza nervii. In cazul unui deficit de tiamina, mielina se poate degenera, lucru care poate duce la deteriorarea nervilor si chiar la deces.

Poate preveni bolile de inima
Vitamina B1 sustine procesul de productie a acetilcolinei, un neurotransmitator care transmite mesajele dintre nervi si muschi si care asigura functionarea adecvata a inimii. De aceea, deficitul de vitamina B1 poate afecta semnificativ functionarea cordului. In cadrul unui studiu, mai multe persoane care sufereau de insuficienta cardiaca congestiva au primit vitamina B1 intravenos timp de sapte zile. In urma administrarii acesteia, participantii la studiu au fost supusi unor ecocardiograme si au prezentat ameliorari considerabile ale simptomelor. Acest lucru demonstreaza ca tiamina poate preveni bolile de inima.

Are proprietati anti-imbatranire
Vitamina B1 are si capacitati antioxidante importante care protejeaza corpul de semnele imbatranirii, cum ar fi petele cutanate si ridurile, dar si de alte afectiuni la nivelul organelor care apar odata cu inaintarea in varsta.

Citeşte şi: Vitamina care te ajută să accelerezi metabolismul pentru o slăbire record. Un nutriţionist atrage atenţia: Fără aceste suplimente nu poţi arde grăsimi!

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Jojo arată senzațional la 44 de ani! Care este secretul siluetei sale perfecte
Fanatik.ro
Dispare o facultate de top din România. Ce se va întâmpla cu studenții deja înscriși
Capital.ro
Decizia CCR de anulare a alegerilor din decembrie, suspendată de judecători. Ce se întâmplă cu turul II
Playtech.ro
Este sau nu nevoie de autorizație pentru aerul condiționat la bloc? Ce spune legea în 2025
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
„Du-te dracu'!”. Ceartă violentă la Casa Albă, sub nasul lui Donald Trump. „Comportamentul lui Elon începe să fie obositor”
wowbiz.ro
Fiul adoptiv al Luminiței Anghel, în stare de șoc! Ce a aflat David Pușcaș despre mama lui naturală și ce mesaj i-a transmis?: „Îmi este frică, nu poți să faci chestia asta singur. Vreau să...”
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Un gigant mondial vine să investească în România. Se înregistrează o premieră
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
kanald.ro
Cât costă trei nopți de cazare în hotelurile vedetelor noastre, în minivacanța de 1 Mai 2025
Cancan.ro
BREAKING! Tânăra actriță a fost găsită moartă Era și însărcinată 🥺
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Reguli noi la ITP și la înmatricularea mașinilor! Se introduc certificate digitale de înmatriculare şi de testare periodică a vehiculelor
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Ce pensie primește un român în 2025, dacă a lucrat doar 15 ani cu carte de muncă
MediaFlux
Donald Trump, lovitură pentru Putin! Liderul SUA a anunțat după bombardarea Kievului
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Reapare un ziar care ne-a lipsit: TROMBONUL PLEONAST – sub sloganul „Suntem redundanți, dar relevanți.”