Aceasta este cea mai puternică rugăciune din Biblie. Trebuie să o spui zilnic și face minuni! Tot ce ai de făcut este să rostești cea mai puternică rugăciune pentru reuşită în viaţă, măcar o dată pe zi, timp de o lună, şi vei vedea că inima ta devine mai uşoară şi tu priveşti lucrurile din viaţa de zi cu zi cu mai multă înţelepciune.
Rugăciunile au fost lăsate încă din cele mai vechi timpuri pentru oameni, pentru diferitele probleme prin care trec, la fel și în cazul Bibliei. Nu există credincios care să nu se roage atunci când întâmpină probleme sau când trece prin necazuri. Multe dintre rugăciuni au fost concepute pentru izgonirea răului din casele, mințile și sufletele oamenilor, fiind rugăciuni puternice, cu efecte miraculoase.
De aceea, de fiecare dată când aveți nevoie de ajutorul divinităţii, puteți să deschideți Biblia. Cea mai puternică a fost și va fi mereu rugăciunea „Tatăl nostru”. Pe cât de simplă este, pe atât este de folositoare, iar credincioșii cunosc acest lucru și apelează la ea ori de câte ori au nevoie.
Tatăl nostru este una dintre rugăciunile de bază ale creștinătății, comună tuturor confesiunilor creștine datorită faptului că se regăsește în textul evangheliilor sinoptice. Conform cap. 11 al Evangheliei după Luca, rugăciunea a fost rostită de Iisus Hristos (sau Isus din Nazaret) ca răspuns la cererea unuia dintre discipolii (apostolii) săi de a îi învăța cum să se roage. Versiunea mateiană a devenit liturgică din cele mai vechi timpuri. Deși Iisus i-a învățat, cel mai probabil, rugăciunea în limba aramaică, cele mai vechi texte există în limba greacă. Datorită faptului că limba latină a fost limba dominantă a creștinismului în mare parte a continentului european, „Pater noster”, rugăciunea în latină, este o traducere importantă a versiunii grecești.
„Tatăl nostru, care eşti în ceruri, sfinţească-se numele tău! Vie împărăţia ta! Facă-se voia ta, precum în cer, aşa şi pe pământ! Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi şi ne iartă nouă greşelile noastre precum şi noi iertăm greşiţilor noştri! Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne mântuieşte de cel rău! Că a Ta este împărăția și puterea și mărirea, acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!”, este varianta Evangheliei după Matei, cea mai folosită în limba română!