Sistemul imunitar are nevoie de susține zilnică pentru a face față bacteriilor, virusurilor și a preveni orice formă de carență de vitamine sau minerale.
Iaurtul, căci despre el vorbim, ar trebui să nu lipsească din alimentația ta, mai ales că el contribuie la menținerea colesterolului în limite normale și poate trata diverse afecțiuni intestinale.
Se comportă precum un paznic al sistemului tău digestiv, oferind protecție mai ales împotriva bacteriei Helicobacter Pylori furnizând în același timp corpului vitamine importante mai ales acid folic.
Scade tensiunea arterială
Cele mai indicate sortimente par a fi iaurtul și kefirul, bogate în proteine, sunt o sursă excelentă de calciu și potasiu la fel ca bananele. Tocmai acest conținut de potasiu este cel care ajută la normalizarea activității cardiace și la menținerea unui nivel de apă corespunzător în corp.
Conține printre altele și vitaminele din complexul B care au rol în funcționarea sistemului nervos și în metabolizarea glucidelor din organism.
Previne constipația
Un iaurt pe zi și tranzitul tău se va îmbunătăți considerabil, evitând orice fel de episod în care constipația îți dă bătăi de cap. Mai ales că iaurtul poate fi consumat și de persoanele cu intoleranță la lactoză, iaurtul conține foarte multe bacterii lactice benefice care împiedică dezvoltarea bacteriilor nocive la nivelul intestinului.
Dacă ești nevoit să urmezi un tratament cu antibiotice nu ezita să consumi apoi un iaurt pe zi cel puțin pentru a refacere flora intestinală.
Bacteriile active din iaurt stimulează buna funcționare a sistemului imunitar, ba mai mult anumite boli autoimune pot fi prevenite tocmai prin consumul periodic de kefir și iaurt.
În timp, boli precum osteoporoza sau alte afecțiuni ale oaselor se vor ține la distanță de tine deoarece cantitatea de calciu adusă de consumul de iaurt va contribui la fortifierea masei osoase și evitarea apariției traumatismelor.
Și bolile aparatului genital vor deveni o amintire dacă alegi să introduci în alimentația ta zilnică un iaurt sau un kefir.
Consumat la micul dejun te va proteja de surplusul de kilograme, mai ales că îți va oferi senzația de sațietate pe o perioadă mai mare de timp dacă îl consumi alături de cereale. Grăsimea abdominală va deveni o amintire cu un stil alimentar echilibrat și sănătos ce începe cu un simplu iaurt.
Află cum poți slăbi cu ajutorul iaurtului AICI