În foarte multe cazuri, coriandrul este ingredientul vedetă din multe preparate culinare. Pe lângă culoare și savoare, coriandrul oferă organismului nutrienții necesari. Conține vitamina K, care sprijină sănătatea oaselor, vitamina A și vitamina C, responsabile de funcția imunitară.
CITEȘTE ȘI: Pentru ce fel de mâncare se folosește fiecare condiment în parte
Mai mult decât atât, pe lângă aportul de vitamine, coriandrul conține și o cantitate mare de antioxidanți. Printre aceștia se numără și polifenolul. Acest antioxidant reduce inflamațiile și previne deteriorarea celulară care contribuie semnificativ la îmbătrânirea prematură și conduce la creșterea riscului de îmbolnăvire.
În medicina tradițională frunzele de coriandru au fost folosite pentru a trata durerile, inflamațiile, problemele gastrointestinale și diabetul. Majoritatea proprietăților medicinale au fost studiate de-a lungul anilor, dar cel mai recent studiu a arătat că această plantă are beneficii cardiovasculare precum reglarea tensiunii arteriale și ritmului cardiac. Toate acestea se datorează conținutului bogat de antioxidanți.