Drojdia de bere nu trebuie consumată ca atare, în stare vie, ci sub formă de extracte, în care drojdia devine inactivă. Din nefericire, astfel de produse (foarte sănătoase şi care se consumă pe scară largă în Occident), nu prea se găsesc pe piaţa românească, scrie doctorulzilei.ro.
„Prepararea drojdiei sub formă de extract înseamnă inactivarea ei. Drojdia nu trebuie consumată ca atare, în stare vie, pentru că în loc să ofere ceva sănătos organismului, ia din ceea ce acesta are deja (drojdia este foarte rezistentă la acizi, nu moare imediat). Acelaşi lucru se întîmplă, spre exemplu, şi în cazul laptelui pasteurizat la temperaturi scăzute: în loc să ofere calciu organismului, ia din cel care există deja„, potrivit unei declarații a expertului în alimentație, dl Gheorghe Mencinicopshi.
Totuşi, există şi pe piaţa românească complexe vitaminice care conţin drojdie de bere. Însă variantele în care acest produs poate fi fabricat sunt foarte multe: de la granule, pulbere, care se pot adăuga în orice mâncare pe care o consumăm, până la tablete sau capsule care se iau ca atare.
Citeşte şi SECRETUL TINEREŢII, la îndemâna oricui. Dacă vrei să arăţi bine, acesta este singurul EXERCIŢIU