Pentru a te bucura de o viață sănătoasă ai nevoie de un stil de viață echilibrat care să conțină o dietă complexă, mișcare, hidratare și nu în ultimul rând odihnă.
Unul dintre cele mai important organe cu multiple funcții din organismul uman este ficatul.
El este responsabil cu reglarea nivelului de zahăr din sânge, cu colesterolul, trigliceridele, depozitează glucoza, vitaminele, sintetizează hormonul care ajută la reglarea tensiunii arteriale și nu în ultimul rând crează bila care ajută la absorbția vitaminelor și grăsimilor din corp.
Un organ cu o activitate complexă ce poate fi perturbată de o alimentație neechilibrată și deficitară.
Modalități prin care îți poți îmbolnăvi ficatului
Orice viciu îți afectează ficatul, mai ales dacă vorbim de alcool, tutun, droguri sau consumul de alimente nesănătoase de tipul celor junk food.
Nopțile pierdute își vor pune amprenta încet dar sigur asupra întregului organism, afectând mai ales ficatul care are un rol esențial în regenerarea celulară mai ales în ceea ce privește funcțiile neurologice.
Lucrul în medii toxice în care se prelucrează vata de sticlă, azbestul, cimentul sau alte materiale grele reprezintă de asemenea un pericol pentru sănătatea întregului organism.
În momentul în care la nivelul ficatului apar anumite afecțiuni hepatice este posibil să te confrunți cu probleme precum indigestia, prezența acidului gastroesofagian, incomozii hemoroizi, constipație, depresie, pofte neașteptate de dulce, afecțiuni ale sistemului cardiovascular, colesterolul peste limitele normale, surplusul de kilograme sau chiar cu diagnosticul de „ficat gras” sau non-alcoolic.
Cafeaua dăunează ficatului
Chiar dacă în general ai niște principii de viață sănătoase, micile abateri de la acestea pot afecta buna funcționare a ficatului și implicit a întregului organism.
Acordă o atenție sporită la ceea ce mănânci și la ceea ce bei și evită pe cât posibil surmenajul.
Află mai multe despre alimentele care îți distrug ficatul AICI