Nu cantitatea, ci calitatea produselor pe care alegi să le consumi contează. Alege să înlocuiești produsele de tipul celor semipreparate sau fast food cu alimente bio, consumate cât mai mult în starea lor naturală. În felul acesta vei beneficia de un aport nutrițional mult mai benefic sănătății tale.
Nu întâmplător sâmburii de caise au o foarmă asemănătoare cordului uman. Studiile efectuate atât pe sâmburi cât și pe pulpa acestui fruct au scos la iveală faptul că dacă le consumi cu regularitate îți pot îmbunătăți activitatea cardiacă și a celorlaltor organe vitale.
Mai ales datorită fibrelor pe care le conține îți vor oferi un ușor efect laxativ care va menține confortul și sănătatea tranzitului intestinal.
Vitamina A, C, B6 fierul, manganul sunt doar câteva dintre secretele caiselor, ingrediente necesare organismului tău.
Mango este un alt fruct bun de consumat cu regularitate. Un singur fruct îți aduce un aport de vitamina C de aproximativ 50 de miligrame, doza zilnică recomandată de medici spre a fi consumată. Antioxidanții săi ajută la lupta împotriva îmbătrânirii premature, a artritei, dar și la menținerea sistemului imunitar în parametri optimi.
Un fruct ce pare să oprească dezvoltarea celulelor canceroase este zmeura, extrem de bogată și aceasta în vitamina C. Evită să consumi fructele adăugându-le zahăr. Optează pentru o salată de fructe stropită cu zeama de la o lămâie și nimic altceva sau alege să le consumi ca atare.
Are un conținut ridicat de acid oleic și de grăsimi nesaturate care sunt ideale pentru a scădea nivelul colesterolului rău din sânge dar și pentru a crește numărul de lipoproteine cu densitate mare.
Avocado este un fruct ideal pentru persoanele care vor să scape de grăsimea abdominală și să-și țină greutatea sub control.
Având un conținut ridicat de vitamina C și de betacaroten, ambele soiuri de pepene, atât cel verde, cât și cel galben ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, sprijină imunitatea și hidratează întregul organism.
Pepenele verde ajută la o mai bună funcționare a rinichilor, la fel ca și sucul de afine care luptă împotriva apariției infecțiilor urinare. Conțin foarte puține calorii și sunt produse diuretice.
Nici roșiile nu sunt de trecut cu vederea. Pe lângă cantitatea importantă de licopen, acestea sunt cele mai importante carotenoide care se bucură și de foarte mulți antioxidanți importanți pentru corpul tău.
Despre roșii, cercetătorii afirmă că dacă le consumi cu regularitate acestea pot reduce riscul apariției maladiilor vezicii urinare și a stomacului. Pentru a asigura sănătatea colonului, specialiștii recomandă un consum zilnic de roșii bio.
Deși sunt un soi de struguri, stafidele sunt recomandate a se consuma dimineața alături de cereala și iaurt la micul dejun sau pentru a da un gust dulce diverselor preparate culinare, în felul acesta evitând consumul de zahăr.
Pe de altă parte, smochinele sunt și ele o bună sursă de dulce dar și de kaliu și carbohidrați buni. Unde mai pui și faptul că au în componența lor vitamina B6, substanță responsabilă cu producerea serotoninei.
În lămâie se regăsește limonelul și vtamina C, ambele benefice pentru a ține celulele canceroase la distanță, în timp ce în ceapă se regăsește quercetinul, un antioxidant care minimizează cu succes riscul apariției celulelor canceroase.
O altă legumă cu un conținut crescut de antioxidanți ce previne aparia maladiilor canceroase mai ales cancerul d epiele este anghinarea. În plus, aceasta este indicată și dacă sunt probleme legate de nivelul de colesterol în sânge.
Nu trebuie trecute cu vederea nici fructele de mare, acestea au în componența lor vitamina B12, vitală pentru regenerarea celulelor nervoase. Atât în crustacee cât și în midii se regăsește o doză semnificantă de fier, mangan și kaliu.
Alege sănătatea înainte de toate, mănâncă echilibrat și hidratează-te corespunzător!
Citește și: Dieta cu grăsimi și proteine: mănânci de toate și slăbești!