Dacă te confrunți adesea cu poftă de ceva dulce, iar durerile din perioada menstruaţiei sunt foarte puternice, atunci cel mai posibil te confrunți cu o lipsă de magneziu.
Pe fondul carenței de magneziu mai pot să apară și simptome precum constipația și starea de anxietate.
Trebuie precizat faptul că aportul zilnic necesar de magneziu este de 310-320 mg pentru femei şi de 400-420 mg pentru bărbaţi.
Rolul lui este foarte important în buna funcționare a organismului, iar cea mai bună sursă de unde poți să-l iei sunt legumele, mai ales cele cu frunze verzi.
Având în vedere că alimentația noastră conține din ce în ce tot mai multe produse rafinate și extrem de procesate, tot mai multe persoane se confruntă cu deficiențe ale acestui mineral. Astfel avem de a face cu crampe menstruale dureroase, dureri de cap frecvente, tensiune musculară, constipație.
Acest mineral controlează nivelul de zahăr din sânge, deficitul de magneziu având drept consecință pofta exagerată de dulce. Tot el este responsabil și de apariția senzației de anxietate. Evită aceste probleme consumând cât poți de des alimente bogate în fibre. Alege legumele verzi precum varza kale, brocoli, fasolea, dovleacul.
O modalitate prin care poți să-ți iei o doză de magneziu într-un mod rapid este aceea de a face o baie cu sare Epson de 2-3 ori pe săptămână, aceasta este bogată în sulfat de magneziu ce se absoarbe rapin în piele.
Chiar dacă ai o alimentație corectă din punct de vedere nutrițional nu uita să îți administrezi și suplimente bogate în magneziu, fier, fosfor și zinc. Este bine ca înainte să iei suplimentele să te adresezi unui doctor de specialitate, deoarece surplusul de magneziu poate avea drept efect advers prezența vărsăturilor, a greței sau chiar scaunele diareice.
Când ai poftă de ceva sărat, acesta este semnalul transmis că există un deficit de potasiu și de sodiu. Aceste două minerale le pierzi atunci când transpiri, iei diuretice sau când ești stresat. Aldosteronul, hormonul responsabil cu reglarea cantității acestor două minerale este afectat atunci când traversezi perioade tensionate și favorizează astfel scăderea nivelului lor din organism.
Ai nevoie atât de sodiu cât și de potasiu pentru a-ți menține inima puternică, funcțiile nervoase și mușchii în parametri optimi de funcționare. Excesul lor în organism crește tensiunea și favorizează pierderea osoasă.
Adaugă în alimentația ta produse bogate în potasiu cum sunt bananele, portocalele, piersicile, stafidele cartofii sau pătrunjelul.
Află care este dieta specială pentru ficat gras AICI