În general, persoanele de vârsta a treia tind să prefere televizorul, însă tinerii se orientează mai mult către platformele de streaming de pe internet. Chiar și așa YouTube a devenit o resursă extrem de folosită de către toate vârstele: în 2022, nu mai puțin de 13,3 milioane de utilizatori români au accesat YouTube. Foarte mulți oameni au abonamente la Netflix, Amazon Prime, Mubi și alte platforme de streaming video, care le oferă acces non-stop la mii de filme și seriale produse în toate colțurile lumii.
Sport
Sportul a fost întotdeauna foarte important în România. Totuși, în ultimii ani, audiențele de pe stadioane și arene sportive a mai scăzut, chiar dacă infrastructura s-a îmbunătățit. Chiar și așa, românii consumă mult sport și la televizor sau pe internet. În plus, există foarte multe cluburi și săli de sport arhipline. Dacă fotbalul românesc traversează o etapă destul de slabă, Simona Halep, echipa națională de tenis de masă feminin, CSM București (handbal), CSM Volei Alba Blaj și mai nou, David Popovici reprezintă principalele puncte de interes pentru sportul românesc la nivel internațional.
Jocuri de noroc
Dacă în trecut erau la putere jocurile de remi și table, astăzi, pasionații de jocuri de noroc din țară au la dispoziție un portofoliu mult mai bogat. Pe lângă loterie, care continuă să fie cea mai practicată formă de pariere din România, există un număr mare de pasionați de jocuri de păcănele, ruletă și de pariuri. De altfel, pentru mulți microbiști, pariatul a devenit un hobby în toată regulă. Prin urmare, nu este de mirare că vedem atâtea reclame la bonus pariuri la televizor, pe internet și chiar pe stradă.
Ieșitul în aer liber
Românilor să place foarte mult să petreacă timpul în aer liber. Ieșitul la terasă, la promenadă, la grătar sau în parc se numără printre activitățile extrem de populare în țara noastră. Deși clima din România nu este deloc blândă în mijlocul verii și al iernii, oamenii continuă să iasă și să petreacă timpul la munte sau la mare, indiferent de condițiile meteo.
Rețele de socializare
Creșterea absolut spectaculoasă a numărului utilizatorilor de internet din țara noastră a făcut ca rețelele de socializare să devină un principal mijloc de comunicare pentru multe persoane. Românii petrec, în medie 2,3 ore pe zi pe aceste platforme, atât în marile orașe, cât și în mediul rural. Facebook și TikTok sunt cele mai utilizator rețele de socializare de la noi, în timp ce Instagram este o rețea folosită în special de către adolescenți și tineri.
Gătitul
Între necesitate și pasiune, gătitul este un hobby extrem de răspândit în România. Pe lângă faptul că unii oameni pot economisi bani realizându-și preparatele preferate acasă, există o categorie de persoane se plâng de calitatea precară a mâncărurilor la restaurante, așa că o bună parte dintre aceștia preferă să-și prepare singuri cel puțin o masă pe zi.