Acestea sunt cele mai tari grupe de la Cupa Mondială 2022

Qatar s-a pregătit însă exemplar pentru Cupa Mondială, iar meciurile se vor disputa pe arene de cinci stele, iar fanii nu vor fi afectați de căldură deoarece acestea vor fi dotate cu aer condiționat.
Filip Stan
25 iul. 2022, 20:53
Acestea sunt cele mai tari grupe de la Cupa Mondială 2022

Cupa Mondială 2022 se va disputa între 21 noiembrie și 18 decembrie, în Qatar, iar la această competiție vor participa cele mai bune 32 de echipe din lume.

La patru ani distanță de la turneul din Rusia, câștigat de Franța după o finală cu Croația, Cupa Mondială merge în Qatar și va avea loc pentru prima dată pe durata iernii. Va fi o ediție inedită, care a dat peste cap întreg calendarul din competițiile interne, iar campionatele de top vor avea pauză din luna noiembrie.

Qatar s-a pregătit însă exemplar pentru Cupa Mondială, iar meciurile se vor disputa pe arene de cinci stele, iar fanii nu vor fi afectați de căldură deoarece acestea vor fi dotate cu aer condiționat.

Cât privește lupta pentru marele trofeu, cei care au stabilit cotele pentru pariuri Cupa Mondiala o văd pe Brazilia cu prima șansă. Selecao este în mod tradițional printre favorite, fiind una dintre cele mai titrate echipe, cu cinci Cupe Mondiale în palmares. Ultimul datează însă din 2002, iar Brazilia are cota 6.00 să câștige turneul mondial pentru prima dată în ultimele două decenii. Pe lista cu favorite, a doua este Franța, campioana mondială din 2018 având cota 7.50. Anglia, echipa care a disputat finala mică la precedenta apariție, are cota 8.00, în timp ce Argentina lui Leo Messi are cota 9.00.

Dar meciurile tari nu vor fi doar în fazele eliminatorii de la turneul final, ci și în grupe. Unele țări au fost mai norocoase la tragerea la sorți, în timp ce altele vor avea o misiune mai dificilă încă din faza grupelor.

 

Așadar, iată prezentarea celor mai tari grupe de la Cupa Mondială 2022:

 Grupa D: Franța, Australia, Danemarca și Tunisia

Campioana mondială din 2018 a avut rezultate oscilante în ultima perioadă și are o serie de patru meciuri la rând fără victorie. În plus, vine după parcursul de la EURO 2020, unde a fost eliminată încă din optimi. Francezii vor debuta împotriva Australiei, țară care se află la cincea prezență consecutivă la Cupa Mondială.

 

Pericolul principal se anunță a fi însă Danemarca, echipă care a învins Franța în luna iunie în deplasare, în Liga Națiunilor, scor 2-1. Danezii au ieșit din grupe la precedenta Cupa Mondială și se află într-o formă bună, având patru victorii în ultimele cinci meciuri. Până la duelul de la Cupa Mondială, Franța și Danemarca se vor întâlni și pe 25 septembrie, în returul din Liga Națiunilor.

Tunisia, în schimb, va fi la a șasea participare din istorie la Cupa Mondială, dar până acum nu a trecut de faza grupelor. În orice caz, misiunea francezilor nu se anunță prea ușoară ținând cont de forma din ultima perioadă, iar Danemarca are o șansă bună să câștige grupa, Franța pornește cu prima șansă (cota 1.42), Danemarca are cota 3.75, Tunisia are cota 13.00, iar Australia are cota 19.00.

 

 

Grupa E: Spania, Germania, Costa Rica și Japonia

 

Spania, campioana mondială din 2010, a avut un parcurs oscilant la ultimele două apariții în turneu, fiind eliminată în faza grupelor (2014) și optimi (2018). Evoluțiile inconstante au continuat, iar asupra actualei generații există încă semne de întrebare. Nici nemții nu stau mai bine, din moment ce la ediția din 2018 au pierdut în faza grupelor, deși în 2014 câștigaseră titlul mondial.

 

Se anunță așadar o luptă echilibrată, în condițiile în care Costa Rica și Japonia sunt două echipe care pot pune probleme. Costa Rica a ajuns în sferturi la Cupa Mondială din 2014, iar în 2018 a fost eliminată în faza grupelor. Japonia, în schimb, s-a oprit în optimi la ediția din 2018. A fost pentru a treia oară în istorie când a fost eliminată în această fază a competiției.

 

La pariuri, Spania e văzută favorită să câștige grupa, cu cota 1.95. Germania are șansa a doua, cu cota 2.10, Japonia are cota 12.00, iar Costa Rica are 61.00.

 

 

Grupa F: Belgia, Croația, Maroc și Canada

Una dintre cele mai interesante grupe, în care vom putea să vedem o mulțime de fotbaliști talentați. Croația a pierdut finala de la Cupa Mondială din 2018 în fața Franței, în timp ce Belgia a terminat pe locul trei după ce a învins Anglia. Atât Belgia cât și Croația pot fi printre favoritele la câștigarea trofeului, iar specialiștii anticipează că vor avea un parcurs de durata în competiție.

Canada, în schimb, se întoarce la Cupa Mondială pentru prima dată din 1986 încoace și are probabil cea mai bună generație din istorie. Marocanii au și ei o mulțime de jucători talentați precum Youssef En-Nesyri, Munir El Haddadi, Adel Taarabt și Amine Harit. La ediția din 2018, Maroc a fost eliminată în faza grupelor.

Cupa Mondială 2022

 

Cel mai probabil, lupta pentru primul loc se va da între Belgia și Croația. Belgienii sunt favoriți, având cota 1.55, Croația are cota 4.00, Maroc are cota 8.00, iar Canada are cota 10.00. 

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

 

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'