După conferința WWDC 2015, Phil Schiller, directorul de marketing al Apple, a spus că un iPhone 6 oferă raportul perfect între grosime și capacitatea bateriei pentru o experiență bună de utilizare. O baterie mai mare ar însemna o grosime mai mare și, per total, o greutate mai mare. Cum baterii mai mari nu vrea Apple să bage în următorul iPhone, a introdus funcționalitatea Low Power Mode.
În teorie, iOS 9, printr-un sistem mai eficient de management al aplicaţiilor care rulează în fundal, ar trebui să ofere trei ore în plus de autonomie. Totuși, acest mod este la fel de util pentru autonomie ca o foaie de hârtie pe care ți-o pui sub picioare ca să fii mai înalt. Te ajută, dar nu prea mult. Totuși, sunt alte companii care s-au descurcat mai bine la acest capitol.
Anul trecut, Samsung a lansat Galaxy S5 și odată cu el a reușit ceea ce era greu de crezut: să ofere o săptămână de autonomie pentru un smartphone. Sau, altfel spus, să ofere 24 de ore de autonomie din ultimele 10 procente de baterie. Desigur, o face cu un compromis imens. E vorba de modulul de economisire a energiei la maximum numit Ultra Power Saving Mode. Îi ia cam 30 de secunde să se activeze, iar apoi eşti introdus într-o interfaţă monocrom, simplă, cu un singur ecran în care ai un număr restrâns de aplicaţii.
Aplicaţiile ţi le alegi singur, dar poți pune unele ca Facebook, WhatsApp, un browser, aplicația de mesagerie sau de contacte. La baza acestui singur ecran ţi se afişează procentul bateriei şi cât timp, estimativ, mai ai până rămâi fără energie. Uneori, ai şi peste o zi de autonomie rămasă în mai puţin de 20 procente de baterie. Asta pentru că, în primul rând, când treci în acest mod ţi se taie accesul la Internet. Îl poţi reactivat apoi, prin WiFi sau GSM.