Achiziții pe bandă rulantă cu ajutorul criptomonedelor, în România. Care este noua modă

Din ce în ce mai mulți români au început să prindă încredere în activele digitale. Astfel, numărul investitorilor în criptomonede a crescut considerabil, în special în ultimii trei ani. 
Filip Stan
30 mai 2022, 15:35
Achiziții pe bandă rulantă cu ajutorul criptomonedelor, în România. Care este noua modă

Românii cumpără monede digitale pentru conservarea banilor Fiat (n.r. – moneda declarată de guvern ca mijloc legal de plată), pentru obținerea de profituri (n.r. – trading), dar cel mai important, noutatea constă în utilizarea criptomonedelor pentru achiziționarea de bunuri și servicii.

Investitorii în criptomonede au început să dea utilitate reală monedelor digitale. Astfel, în ultimii doi ani de zile, din ce în ce mai mulți bani virtuali au fost utilizați pentru tranzacții în domeniul imobiliar.

 

Cum funcționează achiziția imobilelor cu ajutorul criptomonedelor

 

Primul imobil care s-a vândut cu crypto în România a fost în 2018. De atunci, tot mai mulți dezvoltatori imobiliari din țara noastră recurg la monedele virtuale pentru a atrage un nou segment de cumpărători, traderii din zona asseturilor digitale (n.r. – activelor digitale).

Iosif Gabor, consultant imobiliar, a explicat cum funcționează tranzacțiile cu crypto.

„Clientul ne oferă contravaloare apartamentului în Bitcoin, calculat la plata Cash și noi îi oferim apartamentul dorit. Susținem clientul pe tot parcursul interacțiunii noastre cu suport juridic, în vederea finalizării tranzactiilor de acest tip”, a explicat consultantul.

 

În ce orașe se cumpără cele mai multe case, apartamente, garsoniere și terenuri cu criptomonede

 

Pentru cei ce tranzacționează criptomonedele sau le dețin în portofele virtuale, pe termen mai lung, pentru a le converti în Fiat (EURO, USD sau RON) au de plătit 10% impozit, apoi se pot folosi de bani în vederea achiziției unui imobil. Practic, la cumpărarea unui apartament, clientul face un schimb dacă plătește cu Bitcoin (BTC).

BTC este cea mai populară criptomonedă din lume, cu un market cap în valoare de 45% din piață. Și în România este cea mai populară, inclusiv în tranzacțiile crypto, în domeniul imobiliar. Pentru volatilitatea sa mai scăzută față de restul mondelor, BTC este considerat un veritabil „store of value”, preferat de cei care investesc pe termen lung.

Bucureștiul, Clujul și Sibiul se află în topul orașelor în care se fac tranzacții crypto, în domeniul imobiliar. De asemenea, și în Iași au apărut proiecte imobiliare care acceptă plata în monede digitale.

În plus, în România, pe fondul entuziasmului din ultimii doi ani de zile, au apărut deja diverse magazine online în care tranzacțiile se pot încheia cu ajutorul criptomonedelor.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Opt persoane și-au pierdut viața într-un incendiu devastator într-un centru comercial din Zigong, China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'