Primele semne ale acneei au efect devastator asupra oricărui adolescent, care poate ajunge să se simtă exclus din comunitate, scrie doctorulzilei.ro. Severitatea acestei afecţiuni de piele este variabilă. Formele foarte uşoare pot răspunde la tratamentul dermatocosmetic, dar formele medii și severe au nevoie de tratament dermatologic de specialitate.
O componentă importantă în combaterea acneei este starea psihică a pacientului. Dacă acesta este obsedat de afecţiunea sa, chiar dacă este în formă uşoară ar trebui tratată „incisiv”.
Citeşte şi Ce sa faci ca sa scapi PERMANENT de acnee
Modalităţile de tratament sunt multiple, însă cel mai bine este să mergeţi întâi la medicul dermatolog. Acesta poate prescrie cel mai bun tratament după efectuarea unor teste dermatologice.
Deşi mult mai rară decât acneea adolescenţilor, pustulele pot apărea și la vârsta matură (peste 40 de ani), chiar dacă în tinereţe nu au fost prezente. În majoritatea cazurilor mecanismul de apariţie a bolii este similar cu acneea adolescenţilor. Şi tratamentul este în mare parte similar acneei adolescenţilor, cu menţiunea că este mai frecvent necesar tratamentul oral (contraceptive orale, anumite tipuri de antibiotice administrate în doză mică, isotretinoin).
Apariţia acneei nu este legată decât rareori de ceea ce aplică un pacient pe piele. Mai mult, nici regimul alimentar, în majoritatea cazurilor, nu influenţează în niciun fel acneea.
Citeşte şi Cum poţi scăpa de acneea de pe corp