1. New York, SUA, 1919: Anarhiştii americani au comis o serie de atentate cu bombă, în mai multe oraşe americane, în acel an, urmărind să desfiinţeze „instituţiile tiranice” ale statului. Teroriştii au vizat nu numai instituţia respectivă, ci şi pe reprezentanţii acesteia. De pildă, judecătorul Charles Nott Jr. a fost ţinta anarhiştilor. Într-o noapte, un terorist a pus un pachet suspect pe pragul uşii de la intrare, la locuinţa judecătorului, astfel încât acesta să explodeze când Nott ar fi deschis uşa, dimineaţa, să plece la birou. Numai că planul terorist a eşuat. În schimb, victimă a căzut paznicul străzii, care văzând pachetul în pragul uşii judecătorului a vrut să vadă ce e acolo. Din nefericire, când l-a ridicat, a explodat şi l-a ucis pe loc. În acea noapte, mai multe bombe ca cea destinată judecătorului au fost detonate în alte şapte oraşe şi mai multe scrisori-capcană au fost trimise la diferite adrese.
2. New York, SUA, 1920: Aceleaşi grupări anarhiste au fost bănuite că s-ar fi aflat în spatele atacului din 1920, de pe Wall Street, din „inima financiară” a Americii, dar niciodată autorii masacrului din 16 septembrie, din acel an, nu au fost prinşi. 38 de oameni au fost ucişi atunci şi 143 au fost răniţi după ce o trăsură plină cu explozibili, trasă de un cal, a explodat pe strada pe care mulţi angajaţii instituţiilor financiare mergeau să ia prânzul în localurile din zonă.
3. Liverpool, Marea Britanie, 1920: În acel an, teroriştii au vizat şi Anglia. Republicanii irlandezi aflaţi în plin răzoi pentru independenţă au incendiat 27 de depozite din Liverpool şi din suburbia Bootle. Mai mulţi poliţişti au fost împuşcaţi în timpul incidentelor, precum şi un civil nevinovat. Cinci persoane au fost arestate. La ştiri erau denunţate „fărădelegile grupării Sinn Fein”.
4. New York, SUA, 1927: Două bombe explodau la metroul din New York, în data de 6 august 1927. Atacul era opera anarhiştilor, în semn de răzbunare faţă de procesul unor anarhişti italieni, Ferdinando Nicola Sacco şi Bartolomeo Vanzetti, care au fost executaţi mai târziu, la Boston. O persoană a murit în atentatul cu bombă de la metrou şi mai multe au fost rănite.
5. Germania, 1931: Propagandiştii politici au aruncat în aer un tren care circula între Berlin şi Frankfurt, în luna august a acelui an. Nu au fost victime, ci numai pagube materiale.
6. Londra, Marea Britanie,1939: Armata Republicană Irlandeză (IRA) comitea unul dintre numeroasele sale atentate, în clădirea Consiliului Central al Electricităţii, în Southwark. O persoană a murit în acea explozie. Următoarea ţinta a IRA au fst staţiile de metrou Leicester Square şi Tottenham Court, magazine din Piccadilly şi Podul Hammersmith. Alte incidente de acest gen au vizat unele bănci, precum şi King’s Cross şi staţia Victoria.
7. Rehovot, Palestina, 1947: O bombă exploda pe calea ferată, în Palestina, atacul fiind comis de militanţii evrei, gruparea „Irgun”. Scopul era alungarea trupelor britanice din Palestina, unde acestea erau staţionate de la înfrângerea Imperiului Otoman, în timpul primului război mondial şi crearea unui stat evreu independent. În data de 14 mai 1948, David Ben-Gurion declara înfiinţarea statului Israel care era recunoscut de Marea britanie ca naţiune nou înfiinţată în data de 28 aprilie 1950.
8. Simpang Tiga, Malaysia, 1947: O fabrică de cauciuc fusese aruncată în aer la Simpang Tiga, de către grupurile teroriste comuniste care urmăreau să îi alunge pe britanici.
9. Jaffa, Palestina, 1948: Grupările Irgun comiteau un alt act terorist în Palestina, de data aceasta, în Jaffa, în data de 4 ianuarie, în acel an. Fusese vizat cartierul general al Comitetului Naţional Arab şi câteva clădiri din jurul acestuia, care au fost distruse în atac.
10. New York, SUA, 1957: George Metesky, supranumit şi „Mad Bomber” (teroristul nebun), care rămăsese invalid în urma unui accident industrial şi nu mai putea munci, a făcut o obsesie din a se răzbuna pe compania Consolidated Edison la care lucrase, dar şi pe lume, în general. El a comis nu mai puţin de 22 de atacuri cu dispozitive explozive, în perioada 1940-1950, ce au avut ca obiectiv mai multe locuri publice din New York, preferate fiind bibliotecile şi cinematografele. A avut, de asemenea, 11 tentative atacuri, dar acestea au eşuat. El nu a fost condamnat pentru crimele sale, fiind considerat bolnav psihic şi a fost internat într-un spital de psihiatrie, de unde a fost eliberat în 1973. A murit în 1994, la vârsta de 90 de ani.
11. Alger, Algeria, 1962: Trei dispozitive explozive de plastic erau detonate în capitala Algeriei. Din fericire, acestea nu au făcut victime. Atacul a fost comis de OAS (Organizaţia Armatei Secrete), o organizaţie teroristă franceză care spera să împiedice Algeria să devină o ţară independentă, eliberată de coloniştii francezi. Bombele au distrus mai multe clădiri şi maşini din zona Universităţii. Dar tentativa OAS nu şi-a atins scopul urmărit şi, în acelaşi an, Algeria devenea republică independentă şi pătrundea astfel în arena internaţională.
12. Zarka, Regatul Iordaniei, 1971: Cinci avioane au fost deturnate de către Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei şi forţate să aterizeze în Iordania, la Zarka. Niciunul dintre cei 310 ostatici nu a fost ucis, iar aceştia au fost eliberaţi în schimbul a patru militanţi palestinieni, între care trei erau în închisoare în Elveţia şi unul în custodia autorităţilor britanice.
13. Belfast, Regatul Unit, 1972: IRA (Armata Republicană Irlandeză) stârnise infernul în Irlanda de Nord, atacând depoul Ulterbus, din Oxford Street, în după-amiaza zilei de 21 iulie 1972. În total, 22 de explozii se produseseră în tot Belfastul, provocând moartea a nouă persoane şi rănirea mai multor zeci.
14. Londra, Marea Britanie, 1980: Trupele britanice SAS au întreprins o operaţiune senzaţională de eliberare a 26 de ostatici luaţi de terorişti în Ambasada Iranului din Londra. Timp de şase zile, autorităţile au negociat cu teroriştii care voiau eliberarea prizonierilor separatişti arabi din Iran. SAS au dat asaltul final după cele şase zile, eliberând toţi ostaticii, în afară de doi dintre ei care fuseseră omorâţi şi ucigând o parte din terorişti, iar pe ceilalţi capturându-i.
15. Brighton, Marea Britanie, 1984. În data de 12 octombrie 1984, un atac cu bombă în Grand Hotel din Brighton a vizat-o pe Margaret Thatcher, fostul premier britanic, care se afla acolo cu ocazia Conferinţei Partidului Conservator. Thatcher a supravieţuit atacului, în schimb, cinci persoane au murit. După acest atac, IRA a emis un comunicat: „Daţi-i Irlandei pace şi nu va mai fi război”. Televiziunea BBC a prezentat într-un episod intitulat „Ziua care a zguduit lumea”, dintr-un serial documentar realizat împreună cu British Pathe, atentatul terorist ce a vizat uciderea lui Thatcher. De asemenea, atacul este prezentat şi în filmul „Doamna de Fier”, în care Meryl Streep interpretează rolul Margaretei Thatcher.
16. Lockerbie, Marea Britanie, 1988: Un avion al Pan Am, zborul 103, se prăbuşea în noaptea de 21 decembrie 1988 peste casele din localitatea scoţiană Lockerbie. O bombă pusă de teroriştii libieni în acel avion a expolodat, dezintegrând aeronava şi ucigând 270 de persoane. S-a bănuit că atentatul fusese ordonat de fostul lider libian Muammar Gaddafi, iar motivul ar fi fost răzbunarea pentru atacurile comise de marina americană asupra navelor libiene şi aeronavelor, la începutul deceniului. Atentatul de la Lockerbie a suscitat controverse de-a lungul timpului. Abdelbaset al-Megrahi, care a fost arestat fiind principalul suspect, a fost eliberat de guvenul scoţian în 2009, pe motiv că se îmbolnăvise de cancer, iar moartea lui era iminentă. La Tripoli, teroristul a fost primit ca un erou şi a murit în data de 20 mai 2012. Familiile din Marea Britanie şi Statele Unite ale victimelor atentatelor au fost scandalizate de eliberarea teroristului şi există încă îndoieli cu privire la faptul că el a fost adevăratul autor al teribilului atentat.
17. Oklahoma City, SUA, 1995: Teroriştii atacau o clădire federală guvernamentală din Oklahoma City în data de 19 februarie. Autorii atacului, Timothy McVeigh and Terry Nichols, erau americani care voiau să se răzbune pentru masacrul de la Waco, din 1993. Ei au detonat o maşină-capcană în faţa clădirii federale Alfred P. Murrah. 150 de oameni, inclusiv 19 copii care se aflau în creşa clădirii au fost ucişi în acel atentat. McVeigh a fost executat, iar Nichols a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Alţi doi complici ai teroriştilor au primit pedepse cu închisoare.
18. New York, SUA, 2001: Nimeni din această lume nu va uita niciodată cel mai mare atac terorist din lume, din 11 septembrie 2011, când două avioane cu terorişti sinucigaşi la bord au proiectat aparatele în Turnurile Gemene, World Trade Center, cel de-al treilea s-a izbit de clădirea Pentagonului, din Washington, iar un al patrulea avion s-a prăbuşit, după ce a fost deturnat. America şi lumea întreagă a fost în stare de şoc. Atacurile au fost comise de teroriştii din reţeaua Al Qaida, condusă de teroristul saudit Ossama bin Laden, care a fost ucis anul trecut în urma unei misiuni speciale ale trupelor de elită SEAl, în ascunzătoarea lui din Pakistan, la Abbotabad. peste 3.000 de oameni au fost ucişi în aceste atentate. Turnurile Gemene mai fuseseră ţinta teroriştilor şi în 1993, când şase persoane au murit în urma unui atac cu bombă.
19. Beslan, Federaţia Rusă, 2004: Un grup de 32 de terorişti de origine cecenă, după cum s-a spus, au atacat atunci o şcoală din Beslan şi au luat 1200 de ostatici, pe care i-au ţinut trei zile într-una dintre sălile şcolii, care servea şi ca sală de teatru pentru copii. Teroriştii au ucis o parte dintre ostatici până la intervenţia trupelor speciale şi i-au folosit pe copii ca scuturi umane în atacul trupelor. 380 de oameni au fost ucişi atunci, între care 186 erau copii. Asaltul Trupelor speciale a durat câteva ore, iar unul dintre terorişti a fost capturat în viaţă. Grupul lupta pentru independenţa Ceceniei.
20. Londra, Marea Britanie, 2005. Peste 40 de persoane au fost ucise de bombe artizanale într-un atac islamist, la metroul londonez, în ziua de 17 iulie. Trei dispozitive explozive au fost detonate de tineri islamişti în metrou şi unul în autobuz, în Tavistock Square.