Majorarea capitalului social, în decurs de aproximativ un an, cu 490 de milioane de lei în mai multe etape, este una din măsurile care urmează a fi luate pentru relansarea activităţii, prevăzute în planul de redresare financiară al Astra SA prezentat către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în cadrul raportului depus de administratorul special în data de 25 martie 2014 şi aprobat în şedinţa Consiliului ASF din 7 aprilie 2014, informează Agerpres.
Citeşte şi ASTRA ASIGURĂRI. Milioane de români, în pericol să nu-şi primească banii pe asigurările de locuinţă
Acţionarii au delegat atribuţia de majorare a capitalului social în etape succesive către administratorul special sau Directoratul societăţii, după caz. Această măsură are ca finalitate îmbunătăţirea indicatorilor prudenţiali ai societăţii.
‘Succesul planului de redresare propus de noi şi aprobat de ASF este într-o foarte mare măsură dependent de susţinerea lui de către acţionarii Astra. În conformitate cu legislaţia în vigoare, fără această aprobare a AGEA el nu ar fi putut fi dus la îndeplinire oricât de favorabil ar fi fost companiei, pieţei şi asiguraţilor, dar aprobarea este doar primul pas spre implementare. Aşteptăm în continuare susţinerea planului de către acţionarii existenţi ai Astra, aşa cum de altfel aceştia şi-au manifestat intenţia pe parcursul dezbaterilor din timpul AGEA, prin subscrierea şi aportarea din prima fază imediată, a capitalului social, care urmează să fie majorat cu o sumă de aproximativ 70 de milioane lei’, au declarat reprezentanţii KPMG.
Citeşte şi Raiffeisen ar putea revizui planurile privind majorarea capitalului cu un miliard de euro
În Adunarea Generală Ordinară din aceeaşi dată, acţionarii Astra SA au decis revocarea auditorului statutar şi numirea noului auditor, Deloitte Audit SRL.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis în luna februarie a acestui an deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială a companiei ASTRA SA.