Oamenii străzii, scoşi cu forţa din canale de mascaţi. Trei persoane au ajuns la spital VIDEO

Poliţiştii bucureşteni au descins miercuri în canalele din zona Gării de Nord. Oamenii legii au avut informaţii cum că în aceste canale sunt ascunse bunuri furate de o grupare coordonată de un om al străzii zis Bruce Lee. Poliţia a acţionat în forţă pentru reţinerea a doi suspecţi. Pentru că oamenii fără adăpost au refuzat să iasă din canale, poliţiştii au dat cu spray lacrimogen, potrivit România TV. La această acţiune au fost solicitaţi să intervină şi pompierii de la ISU Bucureşti. Mai mulţi tineri au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la cea mai apropiată secţie de poliţie. Şase persoane au primit îngirjiri medicale.
Romania TV
24 apr. 2013, 08:57
Oamenii străzii, scoşi cu forţa din canale de mascaţi. Trei persoane au ajuns la spital VIDEO

UPDATE, ora 15, 40 Şase persoane au primit îngirjiri medicale, în urma acţiunii de miercuri a poliţiei în canalele din zona Gării de Nord din Capitală, trei dintre ele fiind transportate la spitalele Elias, Universitar şi de Oftalmologie.

Este vorba despre cinci bărbaţi şi o femeie care au primit îngrijiri medicale, după care trei au fost transportaţi la spitalele Elias, Universitar de Urgenţă şi de Oftalmologie. Cu excepţia celui pe care s-a aruncat aurolac, ceilalţi cinci au acuzat stări de leşin. Femeia a fost transportată la Spitalul Elias, iar ceilalţi doi, bărbaţi, au fost duşi la Spitalul Universitar de Urgenţă şi la Spitalul Clinic de Oftalmologie”, a precizat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov (SABI), Alis Grasu pentru Mediafax.

Ceilalţi trei bărbaţi au primit îngrijiri medicale la locul incidentului şi au refuzat internarea, a adăugat Grasu.

UPDATE, ora 13.50 Un bărbat care spune că este reprezentantul unui ONG şi a vrut să îi convingă pe oamenii străzii să-i lase pe poliţişti să intre în canalele din zona Gării de Nord din Capitală a fost dus, miercuri, la Spitalul de Oftalmologie cu arsură la ochi de la aurolac.

„Bărbatul care a ajuns la noi la spital spune că lucrează la o organizaţie nonguvernamentală care se ocupă de oamenii străzii. El a venit în zona Gării de Nord pentru a-i convinge pe bărbaţii care stau în canale să le permită poliţiştilor accesul în canale. Furioşi, oamenii străzii au aruncat spre el cu aurolac. Este tot pictat cu aurolac, din cap până în picioare. Parcă este un mim de pe străzile Vienei”, a spus managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală, Monica Pop pentru Mediafax.

Managerul Spitalului de Oftalmologie a precizat că bărbatul are arsură corneo conjunctivală la ochiul drept, a refuzat internarea, dar va veni zilnic la control.

UPDATE, ora 13.20: Poliştii au găsit icoane şi 15 tablouri în canalele de la Gara de Nord. Se pare că tablourile ar fi fost sustrase din casa unor cetăţeni francezi.  Poliţiştii au scos la suprafaţă icoane şi tablouri. Avem informaţii conform cărora acestea sunt obiectele care ar fi fost sustrase în urma acelui furt din locuinţă. Prejudiciul nu a fost încă stabilit. Important este să recuperăm bunurile şi să le restituim”, a spus Nicolae.

De asemenea, un bărbat leşinat a fost scos dintr-un canal.

Aproximativ 50 de poliţişti, dar şi membri ai Forţelor Speciale au intervenit miercuri în zona Gara de Nord pentru a găsi doi suspecţi de furt, acţiunea fiind coordonată de la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale, iar în ajutorul judiciariştilor au fost chemate echipe de la SPIR, Poliţia Sectorului 3 şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, angajaţi ai Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice i-au ghidat pe poliţişti prin canalele subterane. La acţiune a fost folosit şi un excavator, pentru decopertarea gurilor de canal din zona Gării de Nord.

„Vorbim de o acţiune a Poliţiei Capitalei care a început în această dimineaţa şi nu au fost folosite gazele lacriomegene. Această acţiune vizează identificarea unor persoane suspectate de comiterea unui furt din locuinţă cu un prejudiciu mare. Poliţiştii aveau date şi informaţii conform cărora suspecţii ar fi ascuns bunurile în reţeaua de canalizare din zona Gării de Nord. La un moment dat a fost necesară folosirea graduală a forţei. Ei pot face asta dacă le este pusă în pericol integritatea fizică a lor sau a altora”, a declarat Alexandru Nicolae, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Potrivit România TV, în canale erau aproximativ 25 de persoane, între care şi minori. Mai mulţi tineri au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la cea mai apropiată secţie de poliţie. Mai multe persoane au fost spitalizate în urma incidentelor.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Gigantul străin care face angajări pe bandă rulantă în luna august. Se oferă salarii bune, tichete de masă, bonusuri și nu e nevoie de studii superioare
Capital.ro
Se pune limită la banii cash. Românii care au interzis. Restricții privind plata în numerar
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Este anunțul momentului! BNR anunță soarta românilor care au credite în LEI. Sunt vești proaste!
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Conflict aberant la „Casa Iubirii”. Scandalul i-a înfuriat pe internauți
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Cod VIOLET în România! Meteorologii Accuweather anunță pericol iminent de radiații ultraviolete în București
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Vouchere lemne 2024. Când intră banii pe cardurile de energie
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Andy Murray își încheie cariera după înfrângerea din sferturi la Roland Garros
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?