Anticorpii după vaccinarea antigripală cu Moderna au fost aproximativ la fel ca vaccinul francez Sanofi Fluzone HD, relatează Bloomberg, dar „piața căuta un medicament care să fie mai eficient”, a scris analistul Morgan Stanley, Matthew Harrison.
Anterior, analiștii au prezis că vaccinul antigripal ar putea fi o nouă sursă de venit pentru Moderna, care este specializată doar în producția de medicamente pentru coronavirus. Dacă testele aveau succes, se așteptau o aprobare rapidă din partea autorităților de reglementare, dar din cauza rezultatelor slabe, planurile au trebuit să fie amânate. Următoarele rezultate intermediare ale cercetării vor fi publicate la începutul anului 2022.
Citeşte şi Vaccinul anti-COVID şi cel antigripal pot fi administrate în acelaşi timp STUDIU
„Pe de-o parte, anticorpii au crescut până la niveluri bune, dar, pe de altă parte, aceste niveluri nu au fost la fel de ridicate sau mai bune decât cele oferite de unele vaccinuri cu eficacitate înaltă„, a declarat şi Michael Yee, analist al Jefferies Group.
Şi la începutul lunii noiembrie acțiunile Moderna au scăzut, cu peste 20 la sută, după știrea că rivalul Pfizer a lansat o pastilă cu eficienţă de 89% împotriva coronavirusului. Acțiunile companiei au scăzut atunci la 224 de dolari.
Un alt producător de vaccinuri, Novavax, testează la rândul său în această perioadă un vaccin combinat împotriva gripei şi COVID-19, care a arătat rezultate promiţătoare în studii preclinice.