Un număr de 13 protestatari, bărbaţi femei, au refuzat să părăsească o clădire după ce au ocupat-o, determinând poliţia să intervină pentru a-i evacua.
Un oficial local CDU, Alexander Dierks, a descris acest gest de protest drept „total nepotrivit”, adăugând că partidul din care face parte a fost întotdeauna deschis spre dialog, dar că „discursul politic nu se întâmplă printr-o ocupaţie”, potrivit Agerpres.
Mai mulţi activişti au folosit hashtagul #FightforRojava pentru a revendica responsabilitatea sau a-şi exprima sprijinul pentru protest. Rojava este un termen folosit uneori pentru a face referire la regiunea autonomă de facto a kurzilor din nord-estul Siriei.
Activişti susţin că doresc să protesteze paşnic împotriva politicii externe a Berlinului şi a presupusului său sprijin pentru ofensiva militară a Ankarei. Ei cer, de asemenea, sancţiuni internaţionale împotriva Turciei.
Tot vineri, câteva zeci de protestatari au blocat ghişeul pentru check-in al companiei Turkish Airlines ale aeroporturilor din Frankfurt şi Hamburg în semn de protest faţă de ofensiva Turciei împotriva kurzilor din nord-estul Siriei, potrivit Agerpres.
Un purtător de cuvânt din partea poliţiei din Frankfurt a informat că aproximativ 50 – 60 de persoane au participat la protestul care a avut loc în jurul orei 10:00GMT şi care a determinat închiderea ghişeului. Protestul a durat aproximativ 90 de minute, participanţii fiind apoi însoţiţi până la gară de către poliţişti. Conform sursei citate, nu s-a comis vreo infracţiune.
Între-timp, aproximativ 35 de protestatari au blocat biroul Turkish Airlines al aeroportului din Hamburg. Un purtător de cuvânt al poliţiei din Hamburg a confirmat că două grupuri – Riseup4Rojava şi Interventionistische Linke – au revendicat responsabilitatea organizării protestului. Protestatarii au împiedica călătorii să îndeplinească formalităţile de checking-in timp de 45 de minute , după care au organizat un alt protest în zona principală a Plecărilor.