Citeşte şi CUTREMURE la graniţa dintre România, Ungaria şi Ucraina
Sursa foto: EMSC
Seismul a avut loc la ora locala 14h30min47sec (11h30min47sec). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in zona de granita dintre Ucraina si Romania, nordul Maramuresului, la 27 km Nord-Vest de SIGHETU MARMATIEI (48,10grade latitudine Nordica, 23,66 grade longitudine Estica).
Sursa foto: EMSC
Cutremurul s-a produs la adancimea de 4,6 km si a avut magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter. Miscarea seismica a fost resimtita in nordul Maramuresului cu intensitatea maxima de IV grade pe scara Mercalli.
Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,0 grade pe scara Richter s-a produs in ziua de duminica, 19 iulie, in Crisana, zona de granita dintre Ucraina si Romania. Un alt seism, cu aceeaşi magnitudine, s-a produs şi la graniţa cu Ungaria.
Sursa foto: EMSC
Cutremurul a avut loc la ora locala 12h27min17sec (9h27min17sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in Crisana, zona granitei dintre Ungaria si Romania, la 18 km Nord-Vest de SALONTA si 33 km Sud-Vest de ORADEA; coordonatele geografice ale epicentrului sunt 46,94 grade latitudine Nordica si 21,54 grade longitudine Estica.
Sursa foto: EMSC
Cutremurul s-a produs la adancimea de 3,9 km si a avut magnitudinea de 3,0 grade pe scara Richter. Intensitatea seismului in zona epicentrala a fost de II grade pe scara Mercalli.
În această lună s-au înregistrat mai multe cutremura în zona seismică Vrancea, cel mai puternic fiind cel din 14 iulie, la ora locală 02,35, în județul Buzău, la o adâncime de 147 de kilometri, respectiv 4,2 grade pe scara Richter.
Anul trecut, pe 22 noiembrie, a avut loc un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.