Numeroasele școli private de înaltă calitate din Capitală reprezintă un real avantaj pentru părinții ce vor să le ofere copiilor lor studii de calitate. Diferit de ce se găsește în școlile de stat, în cadrul unităților private, procesul de învățare este complet diferit.
Citește și: Vouchere de vacanță pentru profesori. Când ajung banii la angajații din Educație
Pe lângă experiențe educaționale de excepție, elevii au parte, în instituțiile private, de activități extracurriculare cu impact în comunitate, aspect ce le dezvoltă o serie de abilități și competențe deosebite. Copiii de toate vârstele au posibilitatea de a se implica în comunitate așa cum își doresc, principiu care joacă un rol esențial în dezvoltarea socială a copiilor.
„Voluntariatul este o parte componentp a implicării noastre în comunitate. În fiecare lună a anului școlar organizăm o activitate dedicată responsabilității sociale. Din acest motiv, în ultimii ani, am îndeplinit dorințele a peste 2.000 de copii din centrele partenere. Elevii noștri de gimnaziu și de liceu se duc și organizeaza ateliere de lucru sau ajută asociațiile partenere punctual, în funcție și de viitorul profesional pe care îl doresc. Așa că avem copii care lucrează cu copii din mediile defavorizate, avem liceeni care fac practică la Medicina Veterinara în altă asociație parteneră sau copii care organizează diverse proiecte și evenimente ale partenerilor noștri astfel încât să îi ajute pentru un management al afacerilor pe viitor”, a explicat Diana Roșoiu, specialist PR al Liceului Internațional Ioanid, pentru economica.net.
În cadrul unității de învățământ au loc și activități sportive, dar și ecologiste, ce au rolul de a dezvolta natura, dar și spiritul de grijă al copiilor față de mediul înconjurător.
„Promovăm de asemenea și un stil de viața sănătos din care sa nu lipsească sportul, motiv pentru care de 6 ani avem un eveniment anual organizat cu partenerii noștri, Stadionul Iolanda Balaș și Federația Română de Fotbal, un eveniment din care nu lipsesc distracția, energia buna cu peste 400 de participanti. Exista și o mini-pădure a comunității noastre pentru ca am reușit sa plantăm în același loc în ultimii ani peste 2.200 de copaci și ne ducem în fiecare toamnă să vedem cum au crescut și să adăugăm alții noi”, a mai afirmat Diana Roșoiu.
Implicarea copiilor în activităţi de voluntariat dezvoltă o serie de abilităţi şi competenţe sociale ca solidaritatea, toleranţa, încrederea, spiritul civic şi responsabilitatea socială. Nu în ultimul rând, fără ipocrizie, voluntariatul este o activitate pe care universitățile din Vest o apreciază și o caută în cv-urile elevilor care aplică la ele.