Actori morţi la locul de muncă. Top 10 vedete care şi-au pierdut viaţa pe platourile de filmare

Actorii celebri sunt asociaţi de marele public cu o viaţă de lux, maşini scumpe, vile somptuoase şi vacanţe de vis în paradisul Caraibelor. Această parte de strălucire are însă şi un revers periculos, iar uneori chiar tragic, de care puţină lume are habar. Accidentele pe platoul de filmare sunt mai dese decât am putea crede, iar în unele cazuri actorii chiar şi-au pierdut viaţa.
Filip Stan
28 nov. 2015, 10:39
Actori morţi la locul de muncă. Top 10 vedete care şi-au pierdut viaţa pe platourile de filmare

10. John Ritter

Pe 11 septembrie 2003, John Ritter s-a prăbuşit pe platourile de filmare ale serialului “8 Simple Rules for Dating my Teenage Daughter”, turnat pentru ABC. Dus în stare de inconştienţă la spital, el a murit în urma unei disecţii aortice, o afecţiune extrem de rară, care se manifestă fără avertisment prealabil. În aceste cazuri hemoragia internă este fulgerătoare aşa cum s-a întâmplat şi în cazul lui Ritter, la doar 55 de ani, chiar în ziua în care fiica sa, Stella, împlinea vârsta de 5 ani. Show-ul tv a mai continuat un sezon fără Ritter, cu titlul scurta , “8 Simple Rules”.

9. Redd Foxx

A murit pe 11 octombrie 1991 în timpul filmărilor la “Familia Regală”, un sitcom în care juca rolul principal. Un infarct l-a răpit din această lume într-un mod ironic, Foxx interpretând în carieră mai multe roluri în care simula atacuri de cord. Actorul avea 68 de ani la momentul morţii, iar în 2004 canalul Comedy Central l-a plasat pe locul 24 în Top 100 all-time al celor mai buni actori de stand-up comedy.

8. Jeff Chandler

A fost un sex simbol al anilor ’60, actor şi cântăreţ de mare succes, rival în epocă al lui Rock Hudson şi Tony Curtis. În 1961, în timpul filmărilor la „Merrill’s Marauders”, în Filipine, el a făcut hernie de disc şi a ajuns pe masa de operaţie, însă în timpul intervenţiei chirugicale medicii i-au ciupit o arteră. Nu mai puţin de 25 de litri de sânge au fost pompaţi în corpul lui Chandler, dar acesta tot a murit în timpul filmărilor. Avea doar 42 de ani când a murit, pe 17 iunie 1961. Jucase în 49 de filme şi scosese două albume la casa de discuri Decca.

7. Roy Kinnear

Pe 19 septembrie 1988, Kinnear filma „Întoarcerea muschetarilor”, la Toledo, în Spania. Juca rolul lui D’Artagnan, când a căzut de pe cal şi şi-a fracturat şoldul. Dus la spitalul din Madrid, starea i s-a înrăutăţit, iar din cauza rănilor a doua zi a suferit un infarct care i-a provocat moartea. Kinnear avea 54 de ani, iar decesul său a provocat un şoc atât de puternic, încât directorul filmului, Richard Lester, a abandonat activitatea cinematografică la scurt timp după moartea actorului.

6. Eric Fleming

Pe 28 septembrie 1966, în timp ce filma la serialul tv „High Jungle”, produs de Metro-Goldwyn-Mayer, Fleming s-a răsturnat cu barca în bazinul fluviului Amazon, în Peru. A fost luat de curenţi şi mâncat de peştii piranha, iar aparatul încă filma. Actorul avea doar 41 de ani şi a murit cu doar două zile înainte de căsătoria sa cu Lynne Garber.

5. Jon-Erik Hexum

Pe 12 octombrie 1984, actorul se afla pe platourile de filmare ale „Cover Up”, un serial de aventuri produs de CBS, când s-a împuşcat accidental în cap. El a luat un pistol Magnum 44, încărcat cu gloanţe oarbe şi înainte să apese pe trăgaci a spus: „Poţi să crezi prostiile astea?”. Au fost ultimele sale cuvinte şi cea mai proastă decizie pe care o putea lua, pentru că glonţul i-a fracturat craniul. O bucată de os i-a străpuns creierul, iar viaţa lui Jon-Erik Hexum a luat sfârşit la doar 26 de ani.

4. Vic Morrow

Pe 23 iulie 1982, Vic trebuia să filmele una dintre ultimele scene ale ecranizării serialului Zona Crepusculară. Scenariul presupunea o combinaţie periculoasă de efecte pirotehnice şi elicoptere, iar în timpul uneia dintre secvenţe elicopterul care zbura la o înălţime de opt metri deasupra solului a fost lovit de unul dintre efecte. O bucată din aparat a zburat în direcţia lui Vic Morrow şi a celor doi copii alături de care filma, decapitându-l pe actor. De asemenea, cei cei doi băieţi şi-au pierdut viaţa. Vic Morrow avea 53 de ani, iar cu câţiva ani înainte de moarte el spune: „Nu mă urc în elicopter, mi-e teamă să nu mor din cauza lui”.

3. Martha Mansfield

Pe 29 noiembrie 1923 filma în San Antonio (Texas), pelicula „The Warrens of Virginia”, unde interpreta rolul principal. Filmul era despre Războiul de Secesiune, iar Martha era îmbrăcată în costum de epocă. Rochia sa pompoasă a luat foc de la ţigara aruncată la întâmplare de un fumător din echipa de filmare, iar actriţa a suferit răni grave. A murit a doua zi, la un spital din San Antonio, la doar 24 de ani.

2. Brandon Lee

Pe 31 martie 1993, Brandon Lee, fiul cunoscutului star al artelor marţiale, Bruce Lee, a murit pe platou, la filmările peliculei „The Crow”. Echipa de filmare a decis să folosească într-una din scene o armă, fără consimţământul coordonatorului de arme, care a fost trimis acasă mai devreme, în acea seară. Arma, încărcată cu eboșe de putere maximă, conţinea în butoiul său, accidental, un fragment de glonţ şi chiar dacă arma nu era direct orientată spre Lee, forța eboșelor a curbat direcția de zbor a capului de glonț și acesta i-a zdrobit actorului coloana vertebrală. Echipa a remarcat accidentul abia cand Lee încerca să se ridice. Brandon Lee a murit la scurt timp. Avea 28 de ani, iar pe 17 aprilie ar fi trebuit să se căsătorească.

1. Paul Mantz

A fost un renumit pilot cascador, care a murit în timpul filmărilor la „Pasărea Phoenix”, în 1965. Filmul spune povestea unui grup de supravieţuitori ai unui accident aviatic din deşertul Gobi, a căror unică şansă de sipravieţuire este să încerce să construiască un nou avion din epava celui prăbuşit. Paul Mantz a murit pe 8 iulie 1965, în timp ce se filma scena decolării avionului refăcut, în deşertul din Arizona. Practic, avionul s-a lovit de o colină şi a fost distrus, ucigându-l pe loc pe faimosul aviator. Deoarece filmul era aproape gata, producătorii au reuşit să-l termine folosind un alt avion pentru câteva scene. La momentul morţii, Paul Mantz avea 61 de ani şi peste 25.000 de ore de zbor la activ.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce conține, de fapt, iaurtul cremos de la Muller. E printre cele mai bune de pe piață, însă nu mulți români se uită și pe etichetă
Capital.ro
Bani în plus pentru românii cu cont la bancă. BNR a impus limită. Valabil în august 2024
Playtech.ro
ȘOC! Florin Piersic NU mai arată cum îl știai! A ajuns de nerecunoscut ACUM, AVEM imaginile
DailyBusiness
Lista oficială a premiilor obținute de „team România”
Adevarul
Operațiunea de la Kursk, șansa ucrainenilor să încercuiască forțele ruse din Donbas. General român: „Cea mai bună apărare e ofensiva”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Blestemul Prințesei Kate: Ce nu are voie să uite niciodată William
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
Cancan.ro
Florin Piersic, TRANSFIGURAT total de problemele de sănătate... Actorul parcă s-a „topit” pe picioare, abia îl mai recunoști
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Cod galben de caniculă duminică și luni în România! În ce zone se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade Celsius
Capital.ro
Statul român te despăgubește pe loc! Nimeni nu va fi trecut cu vederea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Kamala Harris Promite Eliminarea Taxelor pe Bacșișuri, în Efortul de a Câștiga Voturile Lucrătorilor din Servicii
MediaFlux
Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, promite și pensii duble după recalculare: „Pot crește și cu 100%”
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!