Actorul Marius Manole abordează problema din două puncte de vedere, unul al activismului şi celălalt politic, spunând că Ana Munteanu nu avea ce să caute acolo din postura de consilier, ci doar dacă s-ar mai fi aflat în sfera activismului civic.
„Da, înțeleg ce a făcut Ana Munteanu la Timișoara. O cunosc de când era încă studentă și știu ce fel de om e. Știu toate acțiunile ei din Timișoara și cum mergea cu bicicletă să adune uleiul folosit de oameni că să nu fie aruncat și câte lucruri bune a făcut pentru Timișoara Verde. Un om care vrea să schimbe lucrurile ca țara asta să scape de mafioți și oameni care sunt mai presus de lege. Uneori setea de dreptate e mai puternică decât rațiunea. Ca activist avea voie să fie acolo, să sesizeze și să facă live-ul ăla, ca om politic probabil că nu. A greșit, deși acolo se dau amenzi acum, asta doar pentru că a venit control din Capitală.
Sper ca Ana să nu pățească nimic, că cei de la restaurantul ăla să nu-i facă rău. Sper că cei din USR Timiș Alianța USR PLUS să nu se dezică și să încerce să scape de ea doar pentru că a stârnit acum un scandal mediatic. Puteți să fiți alături de ea. Sper că Dominic Fritz să înțeleagă și mai sper că Dan Barna să vadă adevărul. Să nu uităm ce activă și cât mult bine a făcut Ana în campanie, când venea prima în sediu și ne informa despre tot ce se întâmplă și ce mâna de ajutor a dat ca Dominic să fie acceptat de comunitate. Atât.”, a scris Marius Manole pe pagina sa de Facebook.
Ministrul de Interne, Lucian Bode a trimis Corpul de Control atât la Prefectura Timiș, cât și la Jandarmerie, dar și la Inspectoratul Județean de Poliție.
Consilierul local Ana Munteanu s-a filmat sâmbătă în timp ce cobora din mașina personală în fața hotelului cu restaurant din Timișoara. „Sunt două tipuri de oameni: cei care respectă regulile și cei care aleg să nu le respecte, din păcate. Haideți să vedeți.”, își începe Ana Munteanu live-ul făcut pe Facebook. Ulterior, Munteanu filmează cum intră în restaurant însoțită de un jandarm, în încercarea de a arăta că localul preia ilegal rezervări în această perioadă în care ar trebui să fie închis, în urma regulilor impuse de carantină.
Evenimentul a avut loc la câteva zile după ce în Consiliul Local Timișoara a fost luată în discuție o adresă a acestei societăți, al cărei proprietar deține și Berăria 700, adresă prin care acesta solicita rediscutarea contractului încheiat cu primăria, invocând clauza de forță majoră. Pentru acel local, proprietarul plătește lunar chirie administrației, deși Berăria 700 este închisă.