Pacienții bolnavi de cancer primesc însă șanse la vindecare și prin intermediul unei femei ambițioase. Narcisa Marinescu a pornit o afacere „ciudată pentru unii”, de turism medical, în urmă cu peste 15 ani. Avea dorința de a ajuta bolnavii să primească acces la tratamente de ultimă generație. În scurt timp, VipMed International a performat în acest sens și a ajuns unul dintre cele mai căutate servicii pentru „a doua opinie” , dar și pentru transport medical. Recent, Narcisa Marinescu a reușit să creeze un parteneriat pentru români cu renumitul lanț de spitale Acibadem din Turcia, scrie evz.ro.
Și, deși România se bucură de specialiști de vază, performanțele turcilor se bazează atât pe actualizarea permanentă a cunoștințelor prin studii clinice, pe aparatură medicală de ultimă generație, cât și pe acces la tratament farmaceutic inovator.
Prima care a ales să-i facă o apariție surpriză în fața publicului, unde se aflau atât medici din Turcia cât și pacienți oncologici, a fost actrița Tily Niculae.
„E un moment foarte greu pentru mine. Anul trecut, în luna noiembrie, la primul strigăt echipa dumneavoastră m-a ajutat să fiu bine, să fie copilul nostru bine. Vreau să vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru oamenii cărora efectiv într-o clipă li se schimbă viața.
Și vreau să vă reconfirm că, dacă sunt unele zile grele sau dacă sunt unele zile în care aveți senzația că nu puteți să ajutați pe toată lumea, faceți mai mult decât este posibil. Sănătatea copilului meu astăzi se datorează echipei VipMed și a medicilor din Turcia și vă mulțumesc foarte mult”, a spus Tily Niculae.
Potrivit relatărilor mamei, apărute și în presă când căuta soluții, fiica actriței suferea de o boală gravă a ochilor. O formațiune chistică s-a dezvoltat sub ploape și fetița a trecut prin multiple tratamente și trei operații începând din 2016.
România este în fruntea topurilor mortalității din cauza cancerelor. În fiecare an, România înregistrează peste 20.000 de decese evitabile din patologia oncologică, iar totalul acestor decese este peste media europeană cu un procent frapant: 48%.
Un aspect care face diferența în tratarea bolilor grave în Turcia este abordarea multidisciplinară. Grupul de spitale Acibadem este recunoscut pe plan național și internațional pentru tratamentele inovatoare și tehnologiile de ultimă generație în oncologie.
În cadrul evenimentului menționat au vorbit publicului Rasim Topuz – CEO Acibadem, Prof. M.D. Metin Çakmakci -unul dintre cei mai importanți contribuitori în abordările medicale inovatoare, Meriç Şengöz – profesor oncologie radiologică, Mümtaz Özarar – medic specialist radiologie oncologică și Özge Gümüşay – profesor oncologie generală.
Doar în ultimii doi ani peste 10.000 de pacienți români au apelat la serviciile medicale ale acestui lanț de spitale private din Turcia din care 24% dintre aceștia tratându-se de cancer.