În total, zece bănci din Ungaria au fost închise. Printre instituțiile bancare mici care au fost închise se numără Kormend es Videke Takarekszovetkezet. Banca Naţională a Ungariei, care acţionează şi ca supraveghetor al sistemului bancar şi al pieţelor financiare, i-a amendat pe fostul preşedinte al băncii şi pe fostul director financiar cu 15 milioane de forinţi (aproximativ 50.000 de euro) pentru gestionare iresponsabilă a afacerilor companiei, potrivit origo.hu. Plata obligaţiilor Kormend a fost garantată cu bani de la bugetul de stat.
În iunie 2014, cea mai mare bancă de economii din ţară, Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet, a intrat în faliment. Banca centrală a preluat controlul băncii de economii din cauza unor deficienţe în operaţiuni, notează Reuters. Directorul financiar şi doi angajaţi sunt în custodia poliţiei, potrivit b1.ro
Printre instituțiile bancare mari, care au probleme cu legea, se numără Széchenyi Kereskedelmi Bank. Banca naţională a anunţat luna aceasta că a făcut o plângere penală legată de presupuse infracţiuni de delapidare, management defectuos şi alte abuzuri financiare săvârşite la Széchenyi.
Numele a alte patru bănci, și anume ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank, DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank, BRB Buda Regionális Bank şi DDB Dél-Dunántúli Takarék Bank, sunt legate de scandalul firmei de brokeraj Buda-Cash Group, care este suspectată că a făcut afaceri ilegale timp de mai mult de zece ani. Băncile aveau 120.000 de deponenţi.
De la Buda-Cash au dispărut 100 de miliarde de forinţi (367 de milioane de dolari) din banii clienţilor. Statul va acoperi o parte din depozitele acestora.
O altă achiziție făcută de stat, care s-a dovedit neinspirată, a fost cumpărarea MKB Bank de la banca germană Bayerische Landesbank. Imediat după achiziție, s-a demonstrat faptul că banca se confruntă cu grave probleme financiare. Soluția statului a fost să recapitalizeze banca pentru a proteja depozitele clienţilor.