Este vorba de patru tipuri de arme trimise în Europa. Publicația notează că sistemul de rachete antitanc portabil FGM-148 Javelin, furnizat Ucrainei „a fost rar folosit pentru distrugerea tancurilor, scopul pentru care a fost destinat inițial”.
O altă tehnologie trimisă în Europa este vehiculul de luptă Stryker Infantry Carrier Vehicle – Dragoon (ICV-D), echipat cu un tun automat de 30 de milimetri conceput pentru a distruge blindatelor uşoare. „Stryker nu a fost niciodată în luptă”, scrie revista, despre echipamentul staționat în Germania.
De asemenea, publicația mai notează că SUV-ul militar ușor al trupelor de infanterie (ISV), care poate fi desfășurat în Polonia, este „încă în faza de testare”.
Potrivit revistei, a cincea generație de vânătoare F-35 Lightning II a luptat doar împotriva unui inamic nepregătit. „F-35 a participat deja la ostilitățile din Afganistan și împotriva Statului Islamic în Siria și Irak, dar în ambele cazuri, loviturile au fost împotriva unor adversari fără apărare anti-aeriană. F-35 nu a operat împotriva unui adversar care are sisteme avansate de apărare aeriană”, se arată în Popular Mechanics.
Anterior, şi Defense News a susținut că într-un potențial conflict militar în Europa de Est, între alte tipuri de arme, NATO ar trebui să renunțe la utilizarea F-35 Lightning II din cauza riscului mare de a pierde aceste avioane mici și scumpe.
Citeşte şi Forbes: Rachetele ruseşti ameninţă capitala NATO. „Pumnalele” pot ajunge la Bruxelles în 10 minute