Acuzațiile aduse lui Trump. Ce pedeapsă riscă fostul președinte al SUA

Donald Trump a organizat un ”complot” pentru a truca alegerile prezidenţiale din 2016, l-au acuzat luni procurorii, în prima zi a dezbaterilor procesului istoric de la New York cu privire la plăţi în vederea muşmalizării unor fapte stânjenitoare.
Filip Stan
23 apr. 2024, 08:34
Acuzațiile aduse lui Trump. Ce pedeapsă riscă fostul președinte al SUA

Procesul care se desfăşoară la New York este cel al aşa-numitelor „hush money”, adică banii care au fost folosiţi pentru rambursarea către Michael Cohen, avocatul care o plătise 130.000 de dolari în avans pe Stormy Daniel, o actriţă de film pentru adulţi care în 2006 a avut a avut o aventură cu Trump.

În primul act al procesului penal fără precedent al unui fost preşedinte al Statelor Unite, acuzarea a vrut să prezinte mizele dosarului în faţa juriului.

”Vreau să spun doar că acestea sunt procesele lui Biden. Vorbim despre intervenție în alegeri, știe toată lumea asta, sunt aici în loc să fiu în Pennsylvania sau Georgia sau în multe alte locuri să îmi fac campanie și este foarte incorect. Din fericire, cifrele din sondaje sunt bune, sunt în creștere, pentru că oamenii înțeleg ce se petrece. Este o vânătoare de vrăjitoare și este rușinos, vine de la Washington, totul se desfășoară în coordonare cu Washingtonul, inclusiv procuratura este coordonată de acolo. Vreau ca lumea să înțeleagă asta. Singurul scop al acestui proces este să îi facă rău oponentului celui mai slab președinte din istoria țării noastre.”, a spus Trump.

Există 34 de acuzaţii împotriva lui Trump şi toate se învârt în jurul faptului că acuzatul a manipulat registrele de contabilitate pentru a-l plăti pe Cohen, ascunzând tema la rubrica cheltuieli judiciare.

Citește și: Tragedie la o competiţie din Sri Lanka: Şapte persoane au murit după ce o maşină a ieşit de pe traseu şi a intrat în mulţime

Făcând acest lucru, ar fi împiedicat în mod direct să devină publică o poveste care putea avea un impact asupra cursului alegerilor din 2016 şi, prin urmare, ar fi influenţat alegerile prezidenţiale.

Aceasta este teza acuzării pe care procurorul Matthew Colangelo, de la biroul procurorului Alvin Bragg, a rezumat-o în instanţă spunând că „a fost o pură şi simplă fraudă electorală”.

Avocatul apărării a răspuns acestei acuzaţii că „Trump este nevinovat, nu a comis nicio infracţiune şi acest dosar nu ar fi trebuit niciodată început”.

Teza apărării este că nu cunoştea detaliile acordului încheiat de Cohen şi Daniels şi se limitase la semnarea cecurilor pe care i le prezentase avocatul său.

După declaraţiile acuzării şi apărării a venit rândul primului martor. Pecker, căruia i s-a acordat imunitate în schimbul mărturiei sale, a descris modul în care tabloidul a plătit pentru povestiri şi acces la surse şi faptul că, în cele din urmă, el a avut ultimul cuvânt cu privire la modul în care au fost tratate celebrităţile.

Pecker l-a întâlnit pe Trump în sala de judecată. Bărbatul a stat în faţa fostului preşedinte, iar la finalul depoziţiei a părăsit sala salutându-l pe Trump cu „Bună”, la care Donald nu a răspuns.

Procurorii plănuiesc să cheme cel puţin 20 de martori să depună mărturie, printre aceştia se va număra şi Stormy Daniels.

Procesul ar putea dura până la şase săptămâni.

Citește și: Celebru prezentator TV, dat afară după un scandal amoros. Era printre cei mai bine plătiţi din televiziune

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!